На 12 май отбелязваме Международния ден на сестринството! Днес погледите

На 12 май отбелязваме Международния ден на сестринството! Днес погледите ...

Ген. Мутафчийски поздрави незаменимите в борбата срещу COVID-19

"На 12 май отбелязваме Международния ден на сестринството! Днес погледите са насочени към хората с най-състрадателната професия, в която са важни не само огромните медицински познания, но и голямото сърце“, това написа в официалната страница във фейсбус на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

"Медицинските сестри винаги са в челните редици на борбата за човешкия живот, редом до лекарите и останалите здравни специалисти. И друг път съм казвал, че именно те са гръбнака на всяко лечебно заведение. И пандемията от COVID-19 за пореден път доказа тяхната незаменима роля – с дългите часове на грижа за пациентите, с добротата, милосърдието и спокойствието, от които пациентите имат нужда в тежкия момент.

Колеги, благодаря Ви за гъвкавостта, за твърдия характер, за всеотдайността и професионализма, които влагате в ежедневната битка за живота на нашите пациенти. Благодаря Ви за достойната работа!

В днешния ден няма как да не отдадем заслужена почит и към медицинските сестри, които загубиха битката с COVID-19, но до последно бяха до леглото на болните. Те не се отказаха нито за миг, без почивка и често разделени от семействата, продължиха да се грижат за своите пациенти, въпреки опасността от заразяване с вируса и усещайки цялата тежест на пандемията.

Дълбок поклон и пред всички колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на всички нуждаещи се!“, написа още началникът на ВМА.

Източник: varna24.bg