На 11 ноември, започва ремонтът на 11,5 км от второкласния път

...
На 11 ноември, започва ремонтът на 11,5 км от
второкласния път
Коментари Харесай

Започва ремонтът на 11,5 км от пътя между Ямбол и Калчево - най-кратка връзка с Южното Черноморие

На 11 ноември, стартира ремонтът на 11,5 км от второкласния път II-53 Сливен – Ямбол в участъка сред Ямбол и Калчево. За да не се затруднява трафикът строителните дейности ще се извършват поетапно на участъци от 50 м. Движението ще е двупосочно в една лента и с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с нараснало внимание, да съблюдават пътната сигнализация и ограничението на скоростта.

В ремонта на правата ще се инвестират 13,4 млн. лева от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на май 2021 г.

Предвижда се цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, оформяне на банкетите, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Където е належащо ще се ремонтира и пътната основа. Ще бъдат актуализирани и мостът над р. Тунджа в Ямбол, част от т. нар. обход юг на Ямбол, и оборудването в с. Калчево. Предвидени са ограничения за обезопасяване на кръстовищата за с. Кукорево и с. Стара река и пресичането с път I-7 Силистра - Шумен - Елхово - ГКПП „ Лесово “.

Отсечката, която ще се ремонтира, е между обновените през тази година 8,6 км от път II-53 сред Крушаре и Ямбол и продължаващите и сега строителни работи в 6,7-километровия сектор между Калчево и Челник. След завършването на всички планувани действия ще бъдат обновени близо 27 км от второкласния път Сливен – Ямбол на територията на област Ямбол.

Пътят II-53 обезпечава най-кратката връзка на Ямбол с Бургас и Южното Черноморие и се употребява като различен маршрут на АМ „ Тракия “ по направлението Средец и Бургас. С обновяването на трасето ще се подобри връзката сред двата областни града и ще се увеличи сигурността на пътуване.

Изпълнител е ДЗЗД „ ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ – Н “, с участници: „ Пътно поддържане – Сливен “ ЕООД и „ Нивел строй “ ЕООД. С дружеството АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Ямбол.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР