На 11.08.2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал автобус

...
На 11.08.2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал автобус
Коментари Харесай

Задържаха турчин за контрабанда на златни накити за 109 931 лева

На 11.08.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево дошъл рейс със 17 пасажери, пътуващ от Турция за Италия.

Никой не заявил импорт на артикули, пари и полезности. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа инспекция. При осъществяването на такава чиновник на Агенция „ Митници “ забелязал, че един от пасажерите се опитал да се отклони, като се качил в различен към този момент минал инспекция рейс. Лицето било свалено и му бил осъществен персонален обзор. При последния в бельото му били открити 13 пакета, в които имало укрити произведения от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици и обеци. Според експертизата на вещото лице откритите 1221,46 грама бижутерийни произведения са от 14-каратово злато и са на обща стойност 109 931 лв..

Контрабандните златни украшения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково на 42-годишния турски жител И.К. е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР