На 109 годишна възраст починa мексиканската баба, вдъхновила известния герой

...
На 109 годишна възраст починa мексиканската баба, вдъхновила известния герой
Коментари Харесай

на 109 години почина бабата, вдъхновила Мама Коко в анимационния филм „Тайната на Коко“


На 109 годишна възраст починa мексиканската баба, въодушевила известния воин на Мама Коко в анимацията на „ Пиксар “ - „ Тайната на Коко “.
Тайната на Коко
Снимка: Pixar

Мария Салуд Рамирес Кабайеро стана известна като Мама Коко след излизането на „ Тайната на Коко “ през 2017 година В анимационния филм, който изследва традициите на мексиканския празник Деня на мъртвите, Мама Коко е прабабата на основния воин Мигел. 12-годишният Мигел се транспортира в света на мъртвите, където търси помощ от умрелия си прапрадядо, музикант, с цел да го върне в фамилията му и да отстрани фамилната му възбрана да се занимава с музика.

Приликата сред мексиканската баба и Мама Коко е доста огромна.
Тайната на Коко
Снимка: Pixar

Анимационното студио „ Пиксар “ удостовери, че е пътувало до няколко мексикански щата, с цел да документира традициите на Деня на мъртвите. Членовете на екипа даже са живели с няколко локални фамилии, в това число фамилията на Мария Салуд Рамирес. Въпреки това, тя в никакъв случай не е получила самопризнание за приноса си към кино лентата на „ Пиксар “.
Тайната на Коко
Снимка: Pixar

Истинската Мама Коко е родена през 1913 година Посветила е живота си на керамиката дружно със брачна половинка си, и е отгледала три деца, които са я дарили с десетки внуци и правнуци. Тя умря в същия град, в който е родена - Санта Фе де ла Лагуна, в мексиканския щат Мичоакан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР