На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори

...
На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори
Коментари Харесай

10 август - Световен ден на мързела

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва към този момент повече от 100 години, само че никой не знае тъкмо от по кое време. Сигурно първите запалянковци ги е мързяло да запишат първата година.

"Безумие е да живееш с мъж, който не си потегля единствено тъй като е ленив... " - Сергей Довлатов

Девизът на празнуващите през днешния ден е "Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не вършим нищо ".

За мързеливостта ни ние се наказваме освен от нашите неуспехи, само че и триумфите на другите. - Жул Ренар

Според празнуващите това ще даде нов подтик на духа. "Запомнете, че постоянно може да бъде открит нов, още по-добър метод на нищоправене”, е записано под датата 10 август от положилите старания да увековечат своя мързел.

Църквата счита мързела за смъртен грях. През предишните епохи той се е считал за привилегия на богатите, отбелязва БГНЕС.

10 август е избран също и за ден на равносметка какъв брой сме мързелували през миналата година.

Винаги, когато би трябвало да се свърши сложна работа, я разпореждам на ленив човек; той е сигурен, че ще откри елементарен метод да го направи. - Уолтър Крайслер

Счита се, че мързелът е движеща мощ на напредъка поради изобретения като отдалеченото, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР