На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води

...
На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води
Коментари Харесай

Ден на детето е! Какви инициативи ги очакват малчуганите

На 1 юни честваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година , когато китайският общоприет консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и обвързван с пролетното равноденствие). По-късно неговата самодейност е продължена, като без значение от благотворителната акция в Съединени американски щати и в Европа се организира интернационална конференция по въпросите на детското здраве. През 1949 година денят публично е разгласен за Международен ден за отбрана на децата. А през 1950 година 1 юни за първи път е празнуван по едно и също време в 51 страни по света.

У нас особено за Деня на детето са проведени редица празненства и начинания в цялата страна.

По случай Деня на детето – 1 юни Столична община дава свободен достъп в едно от най-любимите на всички деца места – Зоологическата градина на София. Ще имате опция освен да се разноските из парка потопен в зеленина, само че и да се насладите на новите жители – двойка бели бенгалски тигри.

Можете да видите и новородените животни – муфлони, козирози, доблестен елен, виетнамски петнист елен, поотрасналите към този момент антилопи кана, огърличести пекари, както и старите познайници и любимци на децата - слоницата Артайда, белият носорог Чико, хипопотамът Норман, неговият по-малък другар Емилио и доста други.

Софийският зоопарк ще бъде отворен на 1 юни 2020 от 9 сутринта до 18 часа.

Вход свободен в Националния политехнически музей за Деня на детето, както и в Музикалния спектакъл.

От 11:00 часа в Музикалния спектакъл за малчуганите и техните близки на огромната сцена ще се играе обичаната музикална приказка „ Да целунеш принцеса ” – входът е свободен. Половин час по-рано обичаните приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа.

През юни оперетата кани децата на обичаните им музикални приказки: „ Котаракът Шарл ” (5 юни), „ Ян Бибиян ”(6 юни), „ Златното петле ” (7 и 13 юни) и „ Да целунеш принцеса ”(14 юни). Началният час е 11:00. Заради условията за сигурност и нуждата от съблюдаване на отдалеченост, през юни тези спектакли ще се играят на огромната сцена. От театъра са обезпечили всички ограничения за сигурност и приканват феновете да идват на спектаклите с маски.

Музикалният спектакъл ще приветства публиката, с която беше разграничен през последните месеци, на 20-ти юни, събота, от 19:00 с концерта – спектакъла „ Отново на оперета ”. В него вземат участие солистите на театъра, а балетните номера ще са със специфичното присъединяване на Балет „ Арабеск ”.

Държавната организация за протекция на детето за трета поредна година ще означи Деня на детето с празничен концерт-спектакъл. Този път събитието ще съчетае надарените осъществявания на деца с началото на набирането на детски видеа, които ще се включат в общо видео „ Най-голямото детско благодаря “. Целта е да покажем, че децата в България ценят хората до тях – фамилията си, тези, които се грижат за тях, които им оказват помощ, които ги обичат и с които са щастливи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР