На 1 октомври ще открием газовата връзка между Гърция и

...
На 1 октомври ще открием газовата връзка между Гърция и
Коментари Харесай

Румен Радев: Газовата връзка с Гърция променя енергийната карта на Европа

На 1 октомври ще открием газовата връзка сред Гърция и България. Тя дава стратегическо измерение на нашето съдействие с Азербайджан. Тази връзка ще даде опция за първи път да получаваме действително газ от Азербайджан. Тя трансформира уверено енергийната карта на Европа. Това разяснява президентът Румен Радев.

Президентът разгласи, че към него е постъпило предложение, подписано от четири междусистемни газови оператора на България, Румъния, Унгария и Словакия. „ Те оферират да транзитират спомагателните количества газ, които подписа като съглашение през юли тази година Илхам Алиев с Урсула фон дер Лайен ”, добави Радев.

„ Това, което се предлага, е нов метод. Това, което се предлага, ще даде опция вместо да чакаме дълго време и да се влагат обилни средства в разширение и рационализация на газопреносната инфраструктура по Южния газов кулоар, да можем да пренасяме незабавно спомагателните количества газ от Азербайджан, употребявайки интегрираните мрежи на тези четири страни ”, сподели още президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР