На 1 май се отбелязва Международният ден на труда. В

...
На 1 май се отбелязва Международният ден на труда. В
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на труда

На 1 май се отбелязва Международният ден на труда. В навечерието му представители на синдикатите у нас означават, че към момента настоящи не престават да са въпросите за продължителността на работния ден и за заплащането на труда.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров сподели за „ Хоризонт “, че синдикатът упорства да се вкара така наречен заплата за прехрана, чийто брутен размер съгласно синдикалните сметки все още е 1250 лв.:

„ КНСБ упорства следващата година, най-късно по-догодина, най-малко половината от български служащи да получават заплата за прехрана, а с небосвод до 2025 година минималната работна заплата да стигне тези равнища и в действителност да можем да кажем, че в България няма работещи небогати “.

Президентът на Конфедерация на труда „ Подкрепа “ Димитър Манолов съобщи:

„ Ние одобряваме като естествени феномени това, че работният ден е осемчасов, че работната седмица е петдневна, че хората получават пенсии, болнични, само че това са неща, които хората преди нас, в някакъв смисъл и ние, нали, са постигнали с тежки битки и с цел да може да се радваме на тия придобивки би трябвало да внимаваме и да се борим за тях и в бъдеще “.

Синдикатите у нас за втора година няма да провеждат празнувания за Деня на труда поради коронавирусната зараза.

Българска социалистическа партия ще денят означи с митинг-концерт под надпис: „ Достоен труд - заслужен живот “ в Столичната Борисова градина и с разнообразни прояви в цялата страна.

Президентът Румен Радев ще посети Първомай по случай празника на града. Държавният глава ще беседва с представители на общинското управление, кметове на обитаеми места в региона, медицински служащи и с представители на локалния бизнес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР