На 1 май бившият лидер на Лейбъристката партия Джеръми Корбин

...
На 1 май бившият лидер на Лейбъристката партия Джеръми Корбин
Коментари Харесай

Morning Star: Делото на труда - надежда за света

На 1 май някогашният водач на Лейбъристката партия Джеръми Корбин писа за Morning Star, с цел да се обърне към служащите в тези сложни временана ръба на най-големия спад в виталния стандарт в следвоенната английска история.

Срамното положение на разноските за живот изисква незабавни дейности от държавното управление на Обединеното кралство. С подобен апел на 1 май в публикация за Morning Star някогашният водач на английската Лейбъристка партия Джеръми Корбин насочи този апел.

Повишаването на цените в супермаркетите и бензиностанциите, ниските заплати и големите сметки за сила към този момент принуждават милиони хора да икономисват от това, което ядат, от какво имат потребност и какво ги прави щастливи, споделя той.

„ Пропастта сред най-богатите и най-бедните в нашето общество бързо се уголемява. Тази седмица Trussell Trust [благотворителна фондация, която обезпечава храна на нуждаещите се. - бел.р.] заяви, че е популяризирал повече от два милиона хранителни пакета предходната година “, написа Корбин.

" Водещи икономисти настояват, че сме изправени пред най-големия спад в стандарта на живот в следвоенна Англия. И това е след всички изгубени години след финансовата рецесия от 2008 година С всеки месец, с всяка пропусната опция да се направи нещо, от ден на ден хора ще потъват в беднотия и обезсърчение ", споделя още английският левичар.

" Междувременно вътрешни лица в държавното управление, седемцифрени ръководители и световни корпорации вършат рекордни облаги за сметка на служащите с ниски заплати, ограбено население и нашата поругана планета ", продължава безкомпромисно Корбин.

" Никога няма да дочакаме да оказват помощ на някого, с изключение на на себе си. Нека ги съдим по техните случаи: P&O уволни нелегално 800 чиновници напряко посредством Zoom и ги размени с краткотрайни служащи, работещи под минималната заплата, а петролният колос Shell учетвори годишните облаги с покачването на цените на силата и утежняването на климата ", споделя още той.

Нефтогазовата компания Шел, фотография DennisM2

Според Корбин английските политически водачи не би трябвало да се опасяват да вземат решения и закони за действителна смяна, а алчността на малцината би трябвало да отстъпи пред потребностите на болшинството без съмнение или закъснение.

„ Профсъюзният конгрес и апелите на опозицията за незабавен бюджет за справяне с неотложните проблеми, изострени от възходящите разноски за живот, са първите стъпки по верния път, само че би трябвало да отидем по-далеч. Временните решения в последна сметка не вземат решение непрекъснати проблеми, уверен е някогашният началник на лейбъристите.

" Нашето общество се нуждае от действителен трансфер на власт и благосъстояние. Ето за какво ние построяваме придвижвания, които могат да създадат огромните промени, от които се нуждаем. Правим това посредством плана за мир и правдивост, укрепвайки връзките със синдикатите, организациите и водачите в Обединеното кралство и по света ", продължава той.

" От пикетиране дружно със стачкуващите академични чиновници и чистачи на лондонското метро до създаване на различни визии за резистентен и обективен свят, нашият план е политически дом, където деятелите могат да споделят хрумвания и да генерират нужните средства за възстановяване на нашето общество. Делото на труда, е вяра за света ", споделя още Корбин.

" Това беше правилно преди 100 години, правилно е и през днешния ден. Без служащите да се обединят, с цел да се борят за по-добър свят за себе си, техните фамилии и общности, този свят в никакъв случай няма да пристигна ", безапелационен е лейбъристът.

На Международния ден на служащите Корбин приканва за ентусиазъм от многочислените победи на синдикатите над експлоататорски практики, като съкращения и наново наемане при по-лоши условия, и за респект на всички тези, които са създали жертви, с цел да защитят правата на служащите.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР