На 1 март министърът на образованието и науката посети СУ

...
На 1 март министърът на образованието и науката посети СУ
Коментари Харесай

Красимир Вълчев откри STEM център за природни науки, изследвания и иновации в Костинброд

На 1 март министърът на образованието и науката посети СУ “Д-р Петър Берон ”, с цел да открие дружно с кмета на община Костинброд господин Трайко Младенов, господин Васил Цветков- Народен представител от Софийска област и госпожа Росица Иванова- шеф на Регионално ръководство на образованието - София район новаторски център за естествени науки и нововъведения.
Проектът е по финансираща стратегия Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “.
Общата стойност на плана е 300 000 лева
Основната цел на плана е създаване на учебен STEM Център, който дава модерна просветителна среда в областта на естествените науки, технологиите и нововъведенията и покачва интереса на учениците към софтуерния бранш, инженерството и провокациите на новите специалности, основани на високи технологии и цифрова промишленост.
STEM центърът съставлява съвременен комплекс от зони и сплотява Интерактивен кабинет по естествени науки и математика, оборудван със станция за виртуална действителност, Зона за симулации и опити и особено пространство за отдих и обществени контакти.
Всички зони разполагат с високотехнологично съвременно съоръжение, включващо: интерактивен екран, станции за виртуална и добавена действителност със стереоскопичната технология, както и със характерно образователно лабораторно съоръжение, належащо за провеждането на опити и опити.
STEM Центърът ще работи с нови мултидисциплинарни уроци, ориентирани към развиване на уменията на 21 век- креативност, техническа и цифрова просветеност, сериозно и новаторско мислене. Учебната стратегия е основана на приложно обучение, оптимално близо до действителните потребности на промишлеността и бизнеса в областта на нанотехнологиите, 3D и телемедицината, фармацията и генното инженерство и екологично чистите технологии.

Успешната реализация на плана ще докара до въвеждане на учениците в нова образователна среда, насърчаваща културата за нововъведения, софтуерното мислене и мотивацията за развиване на нови умения, ориентирани към специалностите на бъдещето - Теле-хирург, Нано-инженер, Аерокосмически навигатор. Това е от основно значение за община Костинброд и затвърждаването на района като една от високотехнологичните индустриални зони в страната.
Министър Вълчев беше осведомен и с различен значим план за СУ ”Д-р Петър Берон ”. В двора на учебното заведение стартира цялостна реорганизация. Ще бъдат построени нови спортни стадиони, ремонт на скатен покрив и нова ограда на най-голямото учебно заведение в община Костинброд.
 МОН обмисля две пролетни ваканции - през април и през май МОН обмисля две пролетни ваканции - през април и през май
Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май. Това заяви просветният министър Красимир...
Кметът на община Костинброд сподели на място и планът за нова детска градина, която ще бъде построена в центъра на града.

След утвърден план от МОН стартира през 2021 година реализирането на Проект “ИЗГРАЖДАНЕ, ПРИСТРОЯВАНЕ, НАДСТРОЯВАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА 2020 - 2022 ”.
Община Костинброд продължава да осъществя сполучливо планове в просветителната сфера.
За по-малко от 10 години се осъществиха енергийна успеваемост в СУ “Д-р Петър Берон ”, ДГ ”Пролет ”, ОУ ”Отец Паисий ”, с. Петърч. През 2019 се приключи план “Подобряване качеството на просветителната среда и инфраструктура в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец ” и се откри напълно ремонтираната начална постройка на Второ ОУ “Васил Левски ”, кв. Маслово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР