На 09.12.2018 г. приключи третият и най-продължителен етап от участието

...
На 09.12.2018 г. приключи третият и най-продължителен етап от участието
Коментари Харесай

Приключи третият етап от участието на фрегата „Дръзки” в операция на нато „Sea guardian”

На 09.12.2018 година завърши третият и най-продължителен стадий от присъединяване на фрегата „ Дръзки ” в интервенция на НАТО по морска сигурност в Средиземно море „ Sea Guardian ”. Осемнадесет дни, в който екипажа за следващ път потвърди своите благоприятни условия, качества и познания.

По време на интервенцията фрегата „ Дръзки ” извърши, както поставените задания по наблюдаване на надводната конюнктура свързани с обезпечаване на сигурността на корабоплаването в региона на интервенцията, по този начин и по отработване на тактическото взаимоотношение в групата.

Дните на море бяха натоварени и изпълнени с динамичност. На 29.11.2018 година в действителност се извърши приемане на гориво на ход – RAS от военния танкер „ Прометеус ” от Военноморски сили на Гърция. Проведоха се на практика стрелби по морска цел.

Ежедневно се отработваха корабни учения по „ Борба за живучест ”, включващи битка с пожари, гърмежи и нахлуваща вода, тренировки по приемане и предаване на товари на ход и по отвесен способ; овакантяване на кораба, инспекция на съществуването и избавяне на човек зад ръб.

На 09.12. и 10.12.2018 година в пристанище Хайфа, Израел командването на фрегата „ Дръзки ” взе участие в анализ за присъединяване на тактическата група в интервенцията „ Sea Guardian ”. В този интервал се организираха и координиращи срещи за уточняване на детайлите за присъединяване в идното взаимно обучение PASSEX с Военноморски сили на Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР