На 04.10.2015 година феновете на ЦСКА бяха разделени на две

...
На 04.10.2015 година феновете на ЦСКА бяха разделени на две
Коментари Харесай

Гриша Ганчев не бил плащач... Паметник да му издигнат, за направеното за българския спорт!*

На 04.10.2015 година почитателите на ЦСКА бяха разграничени на две съществени групи. Противостоящи си, несъгласни една с друга. И с новия открит ред. За следващ път разединението, а не унифицирането на гледните точки бе водещо и определящо при образуването на публичното мнение. Въпрос на съзнание, допускам.

Какви обаче бяха обстоятелствата?

На " Армията " бе обещано заричане.

 Снимка 232541
Източник:

От една персона, постоянно предизвикваща разнообразни страсти у разнородните прослойки на социума ни. Но с неоспорим, емфатичен, доминантен и безспорен принос за развиването на българския спорт.

До оня миг никой, в никакъв случай не бе оспорил стореното от Гриша Ганчев за спорта ни. То бе явно.

Искаш нова зала? Отивай в кулите на " Даианабад "!

Нямаш екипировка? Офисът на станция " Г.М. Димитров " знаеш къде е.

Нямаш пари за добавки, лагер, подготовка, създаване на идващия огромен първенец в битката ни, а и освен? Отговорът на терзанията ти отново е същият.

 Снимка 390633
Източник:

Сякаш бяха привикнали всички да знаят къде е мястото, на което нещата се случват. В голяма част от случаите - изцяло, наблягам изцяло безплатно! Не в стила на Кръстника, с цел да си длъжен до края на живота си. А тъй като знаеш, че отиваш при човек, който от сърце обича българския спорт и милее за него. Фразата не е клиширана . Не е изпразнена от наличие, както е съвременно да се споделя в родния ефир в последно време. А е напълно и изцяло вярна.

 Снимка 228968
Източник:

Въпреки равнището, на което е, все пак, което има, един от най-мощните ни предприемачи държи да приема значимите си посетители персонално. Да беседва с тях от първо лице . Не посредством представители, PR-и и медиатори.

Докато тече диалогът постоянно натиска очите си с палците и ги разтърква с всичка мощ. Сенките под тях са показателни за персоналната ангажираност с всичко, протичащо се в бизнес отношение.

" Много рядко някой идва тук, с цел да ми даде нещо. Обикновено идва, с цел да изиска. Свикнал съм от дълго време ", споделя милиардерът, като по-късно излиза с откъс от Епиктет, което те оставя без дарба за съответен отговор.

 Снимка 390629
Източник:

Разликата, в тази ситуация с ЦСКА, бе главно в това, че става дума за футбол. Прословутият ни български футбол. Който постоянно сплотява, само че доста по-често разделя почитателите в мнението и дейностите им.

И внезапно стана по този начин, че доста хора се оказаха наясно с " същинския Ганчев ". Побързаха да предупредят аудиторията, че той не е плащач. Че ЦСКА ще страда. Че дружно с Юлиян Инджов " един лев няма да дадат за клуба ". Цитирам по памет, само че сигурно буквално.

 Снимка 390634
Източник:

Всичко, сторено до оня миг, всички дарения и безплатни вложения в българския спорт, бяха обезценени с лека ръка от " разбирачите ". Само на доктрина, несъмнено, тъй като вложенията са факт и няма по какъв начин да изчезнат като с махване на магическа пръчка.

Създаде се цялостен нов род във футболната ни народопсихология. Бизнесменът бе изобразяван по какъв ли не метод. Бе осмиван с транспаранти. Наложи му се да слуша какви ли не викания по собствен адрес. Негативните мнения се редуваха един след различен, пробвайки се да заглушат позитивните. Да им натиснат " Mute " бутона.

А прехвърлянията, които бяха обещани, си се случиха . Бяха изхарчени известни суми за нови попълнения, които обаче към този момент стартират да се изплащат, в дословния смисъл на думата, на клуба.

 Красен Кралев: Няма никакъв проблем, базите са си на ЦСКА и всичко е наред
Красен Кралев: Няма никакъв проблем, базите са си на ЦСКА и всичко е наред

" Имаме проект, който изпълняваме, и стратегия, по която работим "

Може би с очебийно неодобрение и известна доза непукизъм, само че средствата за емблемата и активите на банкрутиралия футболен колос също бяха погасени . От Ганчев и Инджов. Съвместно.

В тази връзка - за какво беше нужна фразата с " изливането на парите в канала "?

 Гриша Ганчев за емблемата: Хвърлихме осем милиона в канала Обновена
Гриша Ганчев за емблемата: Хвърлихме осем милиона в канала

" Един тим стартира шампионата с 30 точки задатък "

Ами тъй като за никого не е прелестно да види по какъв начин толкоз забележителна сума изтича от джоба му, с цел да бъдат погасени непознати отговорности . Чужди отговорности, отново по този начин леко да повторим, тъй като това постоянно бива забравяно.

Селективната амнезия обгръща постоянно " бунтарите ". Несъгласните и отричащите очевидното. Често срещано събитие у нас. Нищо ново.

 Снимка 370494

Ганчев не бил " плащач "...

" Паметник би трябвало да му вдигнат на Гришата, за всичко направено от него за българския спорт " *.

Фразата не е моя. Принадлежи на един от най-популярните управленци в новата история на безконечния противник на ЦСКА. На кого? Джентълменското съглашение в тази ситуация гласеше да не разгадавам името му. Ще го спазя.

Интересно за какво персона от сходен диаметър може да признае очевидното, а такива от напълно друга страта не желаят да го създадат .

 Снимка 227542
Източник:

Ами в случай че сюжетът се повтори за " сините "?

Ами в случай че на " Герена " насъбраните през годините отговорности внезапно бъдат видяни?

Какво тогава? Кой ще бъде Архангелът за тима от " Подуяне "? Кой ще хвърли в канала няколко десетки милиона в наша или непозната валута? Ей по този начин, за " синята " чест и с цел да не падне в жертва историята на клуба.

Коя е тази " синя " персона? Има ли изобщо различен човек в страната, подготвен да заплати непознатите задължения, поради едната обич към спорта?

На " Виваком Арена Георги Аспарухов " да разлистят черните бележници. Че имената в тях са доста, само че " плащачите " са ъгъл...

 Снимка 230443
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР