На 03.08.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус с чужда

...
На 03.08.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус с чужда
Коментари Харесай

Съдят за контрабанда на златни накити за 404 160 лева

На 03.08.2022 година на ГКПП-Капитан Андреево дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Румъния.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава в особено построен тайник в арматурното табло на транспортното средство митническите чиновници намерили 25 пакета, в които били укрити произведения от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици и обици. Според експертизата на вещото лице откритите 4490,67 грама бижутерийни произведения били от 14-каратово злато и са на обща стойност 404 160 лв..

Контрабандните златни украшения са били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на рейса К.А., на 54 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР