На 02.12.2021 г. в Специализирана прокуратура бяха получени по компетентност

...
На 02.12.2021 г. в Специализирана прокуратура бяха получени по компетентност
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за корупционно престъпление в община Варна

На 02.12.2021 година в Специализирана прокуратура бяха получени по подготвеност материалите от инспекция на КПКОНПИ, формирана по сигнал по отношение на процедура по желание на реализатор на социална поръчка на община Варна за пазаруване на 60 електрически рейса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 млн. лв., оповестиха от пресцентъра на СП.

Преписката бе разпределена на инцидентен принцип на прокурор от Специализирана прокуратура. Извършеният разбор на 7-те тома материали води до заключението за съдържащи се в тях задоволително данни за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Същия ден, 02.12.2021 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор е формирано досъдебно произвеждане - за това, че през интервала от 25.10.2019 година до 21.07.2021г. длъжностно лице по член 411а, ал.1, т. 4, б. “к “ от Наказателно-процесуален кодекс, заемащо отговорно служебно състояние в община Варна, за да набави за себе си и за другиго полза, е нарушило служебните си отговорности и е надвишило властта си по отношение на възлагането и осъществяването на Проект „ Екологично чист превоз за Варна “, финансиран по контракт за безплатна финансова помощ по Приоритетна ос 5: „ Подобряване качеството на атмосферния въздух “ на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, от което биха могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия (престъпление по член 282, алинея 2, вр. алинея 1 от НК).

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура. Дадени са инструкции за осъществяване на съответни дейности по следствието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР