Н а 22-ти септември Българската православната църква почита св. пророк

...
Н а 22-ти септември Българската православната църква почита св. пророк
Коментари Харесай

Ето на кого да честитите имения ден днес

Н а 22-ти септември Българската православната черква уважава св. оракул Йона.

Според той бил наследник на вдовица в антична Финикия, у която св. оракул Илия живял по време на апетит към 800 години преди Христа. Илия възкресил Йона от мъртвите със мощна молитва. Тогава Йона получил от Бог дара на пророчеството.

В същото време жителите на огромния град Ниневия разгневили Бог с греховете си. И той заповядал на Йона да отиде в тоя град и да проповядва смирение. Но Йона се уплашил, тъй като знаел, че ниневийците са свирепи хора.

В страха си Йоана той се качил на транспортен съд и тръгнал в друга посока. Но Бог скоро го санкционирал за малодушието. Страшна стихия се надигнала в морето. Корабът бил в огромна заплаха. Езичниците, които се намирали в него, изплашени почнали да приканват своите идоли да ги спасят от гибел. Но бурята ставала все по-силна.

Моряците почнали да изхвърлят в морето товара, та по тоя метод да облекчат кораба. После теглили чоп кой от пасажерите да хвърлят и по божията воля се паднал Йона. След като го хвърлили измежду вълните, морето ненадейно утихнало.

А Йона бил обхванат от колосален кит. По волята на Бог той останал жив навътре в кита три дни и три нощи. Тогава Бог се съжалил над него и китът го изхвърлил жив на брега.

Видял се избавен, Йона почнал да се моли, да слави Бога и да му благодари. Но чул още веднъж гласа господен, който му наредил да отиде в Ниневия. Този път Йона се подчинил. Ниневийците повярвали на думите на пророка. Уплашили се и почнали да се каят за греховете си. Бог видял тяхната тъга и смирение. Смилил се и им дал прошка.

За оракул Йона се загатва постоянно в църковните молебствия. Тридневното му престояване в корема на кита прилича трите дни, които прекарал Христос в гроба. Сам Иисус показва това, като приказва на учениците си за юдеите.

Днес имен ден честват носещите имената Гълъбин и Гълъбина, защото Йона на иврит значи гълъб.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На запустял остров из Тихия океан мъж с брада до коленете се разхожда по плажа. Изведнъж от вълните изниква красива жена. - Отдавна ли си… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНационалният книжовен музей провежда поклонение в памет на писателяНадзорен съвет желае пояснение за какво компанията позволява товаБългария е настояла европейските документи да бъдат издавани и при осъществено бързо антигенно изследванеСАЩ не се стремят да стартират нова студена война и не желаят светът да се раздели на „ твърди блокове “Огън имаше даже и в полярния кръгБолсонаро съобщи, че ще бъде „ последният бразилец ”, който ще се ваксинираПесков: Съжаляваме за тази позиция на ТурцияГерджиков е дълготраен ръководител на СОСДоставките на газ от Русия са „ необяснимо ниски ”Преизбран без искра, неговата легитимност е съществено подкопанаДжъстин Трюдо дефинира успеха като труднаВ момента приложението Settle има акция под надпис „ Танцът на Щастието “, чиято цел е да внесе капка позитивизъм в забързаното ни ежедневиеБългария чака ясни правнообвързващи решенияАлександър Литвиненко умря на 23 ноември 2006 година в резултат на отравяне с полоний-210Актрисата взе участие в реклама за френска марка парфюмПо време на растяща Луна качеството на съня на мъжете намаляваОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР