Мюсюлманка беше осъдена на две години затвор по индонезийския закон

...
Мюсюлманка беше осъдена на две години затвор по индонезийския закон
Коментари Харесай

2 години затвор за мюсюлманка: Богохулствала и яла свинко в TikTok

Мюсюлманка беше наказана на две години затвор по индонезийския закон за богохулството поради видео, което тя показа в TikTok. В него тя демонстрира по какъв начин рецитира ислямска молитва, преди да опита свинско месо в туристическия остров Бали. 

Лина Лутфиавати, известна като Лина Мукерджи в обществените медии, беше наказана в окръжния съд Палембанг на остров Суматра. 

33-годишната инфлуенсърка беше приета за отговорна в " разпространяване на информация, ориентирана към подбудителство на ненавист против религиозни лица и избрани групи ", се споделя в правосъдните документи. 

В допълнение към присъдата й от две години затвор, съдът я санкции с 16 245 $, което пък е 250 000 000 индонезийски рупии. Това е напряко малко положение в страна, където годишната заплата на глава от популацията е към 4 300 $. Нейният престой в пандиза може да бъде продължен с три месеца, в случай че не заплати санкцията, добави съдът.

Говорейки пред кореспонденти пред съда във вторник след процеса, Мукерджи изрази своя потрес от присъдата.

" Знам, че сгреших, само че в действителност не чаках това наказване ", сподели тя в мнения, предадени от филиала на CNN - CNN Indonesia. Възможно е тя да апелира, добавя медията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg