Мюнстер. Германският град Мюнстер, където по-рано малогабаритен камион се вряза

...
Мюнстер. Германският град Мюнстер, където по-рано малогабаритен камион се вряза
Коментари Харесай

Трагедията в Мюнстер: Жителите разказаха за атаката, която потресе града

Мюнстер. Германският град Мюнстер, където по-рано миниатюрен камион се вряза в група хора, отдъхващи на терасата на един от заведенията за хранене в историческия център, е прочут освен като значим правосъден и административен център на провинция Северен Рейн – Вестфалия, само че и като град, привличащ задгранични туристи. Французи и италианци, работещи в Мюнстер и намиращи се в непосредствена непосредственост от мястото на нещастието, описаха пред западните медии някои условия към случая, предава РИА Новости .
В събота следобяд миниатюрен камион се вряза в група седящи на улицата гости на ресторнт в историческия център на немския град Мюнстер, в следствие от което починаха трима души, а още 20 пострадаха. Представителят на градската полиция Андреас Боде съобщи, че „ още е рано да се приказва за терористичен акт “.

Мястото на произшествието

Според думите на притежателя на един от заведенията за хранене в Мюнстер Лино Балди, регионът на произшествието „ доста туристическа част на остарелия град “.
„ Днес улиците бяха цялостни с хора, тъй като времето е хубаво и температурата се подвигна от 12 до 25 градуса. В такова време е цялостно с клиенти. Тъй като през днешния ден е събота, тук наоколо е проведен пазар “, описа Балди пред телевизионния канал TG24 Sky.
Притежателят на различен ресторант наоколо до мястото на произшествието Патрик Камарата описа пред италианското издание Repubblica, че в непосредствена непосредственост от кафето, където се вряза транспортното средство, „ са се намирали към 200 души “.

Мълчанието на полицията

Според думите на очевидците, незабавно след случая, центърът на града е бил наводнен от въоръжени сътрудници на полицията и коли за спешна помощ. Органите на реда са отделили мястото на нещастието и са отказвали да дадат какъвто и да е коментар за протичащото се.
„ В момента на случая си бях в къщи на обедна отмора. Разказаха ни, че се е случила повреда и ние с шефа се отправихме към ресторанта, само че не ни пуснаха. Там имаше доста служители на реда, въоръжени с винтовки “, описа пред френската радиостанция France Info 23-годишният Гомез, работещ в ресторант, близо до мястото на произшествието.
„ В момента се намирам в Мюнстер, ходя по улицата. Из целия град се организират инспекции. Навсякъде има въоръжени служители на реда “, показа своите наблюдения фотографът на радиостанцията Кристоф Рейвейн.
Според думите на Балди, „ на всички места е цялостно с полиция и никой не може да припари до отцепената зона или да излезе от нея “.
„ Ние към момента не разбираме какво се случва, никой нищо не споделя. Тук е цялостно с служители на реда и коли за спешна помощ. Освен това един хеликоптер управлява отцепената зона и центъра на града “, продължи той.

Градът е в потрес

Отцепването и неизвестността са изплашили и изпразнили „ спокойния и многонационален “ немски град. „ Целият Мюнстер сега е закрит. Всичко е затворено “, споделя Гомез. Суфлира му Камарата: „ В момента града на практика е починал “
Балди с горест отбелязва, че локалните и туристите не са очаквали да се сблъскат с нещо сходно в Мюнстер и са шокирани от случилото се.
„ Това е доста спокоен и многонационален град. Хората са шокирани от това, което се случи “, заключи ресторантьорът.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР