Мюнхен. Избирателната активност във вота за регионален парламент в най-голямата

...
Мюнхен. Избирателната активност във вота за регионален парламент в най-голямата
Коментари Харесай

ZDF: Изборите в Бавария: Пред избирателните секции има опашки, избирателната активност е висока

Мюнхен. Избирателната интензивност във вота за районен парламент в най-голямата федерална немска провинция – Бавария, е по-висока спрямо гласуването от 2013 година, предава телевизионният канал ZDF , като привежда фотоси от изборните секции, на които се виждат опашки от чакащи.
Съгласно публикуваната информация, до 12:00 часа локално време (13:00 българско време), в Мюнхен са дали своят вот 41,1% от имащите право на глас, с три на 100 повече, в сравнение с последните избори през 2013 година
В Нюрнбег до обедните часове на деня са дали своят вот 26,1%, до момента в който преди пет години изборната интензивност е била 21,2%.
По-рано денем бяха оповестени резултати от изследване на публичното мнение. За втора поредна седмица рейтингът на ръководещия в Берлин Съюз (ХДС/ХСС) се срутва до рекордно ниско равнище. Ако изборите за Бундестаг се организираха тази седмица, то за политическия блок, воден от канцлера Ангела Меркел, щяха да гласоподават едвам 26 на 100 от гласоподавателите в Германия, т.е. с един % по-малко, в сравнение с в миналата седмица.
Втора политическа мощ в страната са социалдемократите (ГСДП) и партията „ Зелени “, които събират поддръжката на 17% от жителите. За „ Алтернатива за Германия “ подготвеност да гласоподават 15% от имащите право на глас. „ Левица “ се употребява с поддръжката на 11% от гласоподавателите, а Свободната демократическа партия (СвДП) събира девет %.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР