Мястото, на което извършвате голяма част от домакинските си задължения,

...
Мястото, на което извършвате голяма част от домакинските си задължения,
Коментари Харесай

Как и колко често трябва да чистите мивката в кухнята

Мястото, на което правите огромна част от домакинските си отговорности, кухненската мивка, вижда доста нечистотия на дневна база. И с течение на времето всичко това може да се натрупа, без значение че оттова минават литри вода и веро. За благополучие, главното разчистване е много елементарен развой и в случай че го вършиме един път седмично – няма защо да се тревожите. А ето и по какъв начин се почистват другите типове умивалници.
Неръждаема стомана
 Как да премахнем неприятната миризма от мивката без химикали Как да премахнем неприятната миризма от мивката без химикали
Ситуацията е позната до болежка: цялото семейство се връща вкъщи след лятна почивка, а апартаментът има отвратителна миризма на канализ...
Ако имате мивка от неръждаема стомана, най-голямата ви грижа би трябвало да бъде да не я надраскате по време на почистване. Важно е да търкате с естествени материали, а не с телена гъба да вземем за пример. Всичко с косъм ще ви свърши чудесна работа. Когато приключите с тази част, можете да полирате с 1-2 капки зехтин.

Бял порцелан
Тези, които разполагат с порцеланови умивалници, могат да създадат примес от три супени лъжици сода бикарбонат, една супена лъжица течен сапун и четвърт чаша топла вода, с цел да почистите в дълбочина. Порцеланът има неприятното свойство да задържа петна, по тази причина правете постоянно упражнението със сода.
 Вижте тайната на чистата до искра мивка Вижте тайната на чистата до искра мивка
Кухненските умивалници от неръждаема стомана доста красиви, изключително когато са чисти до искра. За страдание, стоманата губи точно блясъка...
Мед
Имате медна мивка? Със сигурност е доста красива, само че в случай че желаете да си остане по този начин - избягвайте абразивни почистващи препарати. Без вълшебни гъби, без артикули на основата на киселина. Почистете деликатно мивката с забрадка от микрофибър и веро за съдове. Медните умивалници са все по-рядко срещани в наши дни, тъй че е значимо да се погрижите за своята, тъй като ще ви е мъчно да намерите сходен сурогат.
Допълнителен съвет
Без значение какъв вид мивка имате, постоянно най-мръсната част на мивката е в зоната на цедката и канала. Твърдата четка за зъби е основна за тази област. Просто не смесвайте никакви химикали дружно, а заложете на сода и оцет или подготвен препарат за канали.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР