Мярката за включване на 4-годишните в предучилищното образование не трябва

...
Мярката за включване на 4-годишните в предучилищното образование не трябва
Коментари Харесай

Против задължително предучилищно образование за деца на 4г. се обяви БСП

Мярката за включване на 4-годишните в предучилищното обучение не би трябвало да бъде наложителна , съобщи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Евдокия Асенова.
Изказването й пристигна в хода на дебата по Закона за учебното и предучилищното обучение.
" В плана на закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение ни се оферират три основни промени, една от които е включването на 4-годишните деца в наложително предучилищно обучение.
По принцип предлаганата политика е значима за ранното детско развиване и положителното й използване би могло да позволи въпроси, които са свързани с ранното отпадане от учебно заведение, с обсега на предучилищното обучение, да бъде поддръжка за работещите родители и връщането им на пазара на труда, както и преодоляване на българския език за деца, за които той не е майчин ", съобщи Асенова, представена от Фокус.
Според нея въпросът е дали нашата система е подготвена да отговори на това предизвикателство. " Имаме ли задоволително готови учители и приспособени образователни стратегии? Имаме ли гаранции за всички заинтригувани участници в процеса деца, родители и учители, че предлаганата мярка може да бъде приложена на всички места.
Разбира се, не на последно място каква е оценката на въздействието на към този момент въведената наложителна мярка за предучилищно обучение на 5-годишните деца ", добави още депутатът от Българска социалистическа партия.
Според нея би трябвало да бъдат положени старания таксите за детските градини да бъдат отстранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР