МВР Високотехнологична лаборатория за производство на марихуана е разкрита днес при

...
МВР
Високотехнологична лаборатория за производство на марихуана е разкрита днес при
Коментари Харесай

Разкриха голяма и много модерна лаборатория за марихуана в Русенско

 МВР Високотехнологична лаборатория за произвеждане на марихуана е разкрита през днешния ден при полицейска акция в град Бяла, област Русе. Откритите пространства за развъждане на наркокултурата са оборудвани на извънредно положително софтуерно равнище с осветителна, климатична и поливна системи и други нужни уреди. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

До акцията се е стигнало, откакто в полицията е получена информация за нерегламентирана активност в зарязан обект в града. Предприето е наблюдаване на мястото, данните от сигнала са доказани и е изяснено, че става въпрос за сграда с стеснен достъп, като е открит и човек, навестяващ от време на време обекта. Днес служителите на реда са пристъпили към съответни дейности за инспекция на изоставената постройка с няколко халета и на упоменатия клиент - 42-годишен мъж, който е арестуван.

В постройката са открити три огромни пространства за развъждане на марихуана. Към момента, ориентировъчният брой на откритите саксии със засадени и пораснали стръкове марихуана е 1700, както и изсушена тревна маса.

Според оценката на криминалистите, вътрешността на обекта съставлява извънредно добре построена високотехнологична оранжерия, в която се отглежда специфичен вид марихуана.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, при този случай са открити най-хубавите като състав и най-голямо количество подобен тип растения, както и най-добре оборудваната закрита ферма, на която са се натъквали чиновниците на реда в региона. По всичко проличава, че става въпрос за сериозна, дълготрайна инвестиция, допълниха от прокуратурата.

Прокурор Георгиев съобщи, че с полицейската акция е предотвратено достигането до пазара на огромно количество от опиата.

Работата по следствието на случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР