МВР започна акция за контрол на замърсяванията от автомобилите. Екипи

...
МВР започна акция за контрол на замърсяванията от автомобилите. Екипи
Коментари Харесай

Отново Тежко Замърсяване На Въздуха. Ето В Кои Български Градове Е Най-Зле!

МВР стартира акция за надзор на замърсяванията от колите. Екипи с газови анализатори ревизират положението на колите на пътя. Вятърът през последното денонощие раздвижи атмосферата, само че единствено в северната половина на страната. По-значителни пориви обаче чакаме чак в средата на идната седмица.

От Столичната община приканиха жителите да употребяват градския превоз и да лимитират използването на персонални коли, които са с по-нисък стандарт от Евро 5. Призовават се и хората, употребяващи твърдо гориво за битово отопление да преминат, при опция, към различно отопление.

Вчера също бяха измерени високи равнищата на фините прахови частици в София, в Благоевград, Пловдив и Русе, както и във Варна, Велико Търново, Перник, Плевен и Шумен.

Столичните общинските съветници от Българска социалистическа партия разпространиха позиция, в която напомнят, че с решение от 06.12.2018 година Столичният общински съвет е приел, че предприемането на дейности за осъществяване на мярката " зелен билет " се разпорежда на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

" През последните два дни в София сме очевидци на съществуване на няколкократно по-високи стойности от допустимите за замърсеност на въздуха. А ръководещите в Столична община показват надменно безмълвие и безучастие ", декларират социалистите и питат за какво кметът Фандъкова не извършва решението на СОС и не вкарва " зелен билет ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР