МВР цялостно ще реорганизира дейността на структурите си, за да

...
МВР цялостно ще реорганизира дейността на структурите си, за да
Коментари Харесай

МВР търси кой да го реформира за 1.5 млн. лв.

Министерство на вътрешните работи изцяло ще реорганизира активността на структурите си, с цел да увеличи успеваемостта им. Това излиза наяве от социална поръчка на планирана стойност от 1 150 000 лв., оповестена на ведомствения уебсайт в понеделник.
Това е идната стъпка от проекта на вътрешния министър Валентин Радев за поредна промяна на силовото ведомство, почнала с функционален разбор на министерството, чиито резултати обаче към момента не са обявявани.
Основната цел на актуалното управление бе да откри дублиращите се структури в системата, след което да е препроектира и образова чиновниците, тъй че да се усъвършенства успеваемостта в работата им.
Настоящата социална поръчка се разделя на четири съществени стадия: поектиране на нова конструкция на Министерство на вътрешните работи за повишение на успеваемостта на ведомството; правене на Единната методология за реинженеринг на процесите в Министерство на вътрешните работи и Наръчник на нейното прилагане; осъществяване на реинженеринг на процесите в МВР; осъществяване на образования, основани на резултатите от осъществения по Дейснот 3 реинженеринг.
Според решението на шефа на дирекция " Обществени поръчки " в Министерство на вътрешните работи Георги Балабанов , акредитиран за задачата от министър Радев на 31 юли, въпросната поръчка няма да бъде разделяна на обособени позиции, " защото частите от предмета на поръчката, заради своето естество, не могат да бъдат предоставени на повече от един реализатор ".
" Участникът би трябвало да има осъществен най-малък оборот в сферата, попадаща в обсега на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните 3 завършили финансови години, според от датата, на която участникът е основан или почнал активността си, в размер не по-малък от прогнозната стойност на публичната поръчка ", е записано в обявлението.
В документа се прецизира още, че Министерство на вътрешните работи засяга професионален опит при правене на методологии, осъществяване на реинженеринг и образование. Сред останалите условия към претендентите са " обезпеченост с човешки запаси, които да събират и обработват информация от всички структури на Министерство на вътрешните работи ", както и " разполагаемост с инфраструктура за осъществяване на образованията ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР