МВР ще направи оценка колко са сериозни заплахите срещу семейството

...
МВР ще направи оценка колко са сериозни заплахите срещу семейството
Коментари Харесай

Заплахи срещу шефа на НАП: Бойко Рашков, заяви, че МВР оценява сериозността им

МВР ще направи оценка какъв брой са съществени заканите против фамилията на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Служебният вътрешен министър съобщи, че през днешния ден е схванал за заканите персонално от Спецов и акцентира, че такива са получавали и други длъжностни лица.

В Министерство на вътрешните работи не са получавани сигнали за закани към фамилията на шефа на Национална агенция за приходите, съобщи Бойко Рашков. Двамата са разговаряли през днешния ден във връзка взаимни дейности на вътрешното министерство и приходната организация. Тогава Румен Спецов е уведомил вътрешния министър за заканите.

" От него по този начин разбрах, че е имало отправени такива закани. Но такива закани се насочат и към доста други длъжностни лица. Мисля, че няма учредения. Ние ще вземем ограничения, несъмнено. Това, което е допустимо, да се направи ", съобщи Бойко Рашков, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков сподели, че в случай че се постанова на Румен Спецов и неговото семейство ще бъде назначена защита. Вътрешният министър отхвърли да конкретизира по какви взаимни дейности е разговарял с шефа на Национална агенция за приходите.

" В момента организираме следствия, които в доста огромна степен удостоверяват думите на Асен Василев, някогашния министър на финансите, че България не е бедна страна, а България е доста ограбвана страна ", добави Бойко Рашков.

Служебният силов вицепремиер сподели още, че в събота е отказал да участва на конференцията за разкритата група за трафик на незаконни мигранти, тъй като, по думите му, прокуратурата намерено не зачитала труда на сътрудниците му от ГДБОП, Гранична полиция и ДАНС.

" Вие знаете, че въпросът с мигрантите е държавна политика. И то държавна политика освен касаеща ползите на България, а касаеща ползите на Европейския съюз. И какво се получава - един орган като прокуратурата пречи ние да обявим нещо, по което е работено няколко месеца. Отказът им и несъгласието им ние да проведем конференция беше последвано след половин час от тяхно изказване какъв брой те са заслужили, представяте ли си, за което те до този ден не знаеха какво се работи и какво е реализирано в тази тенденция. Смятам това за една неучтивост, бих го нарекъл. Смятам това - да се прави все едно помен с непозната пита ", сподели още Бойко Рашков.

Според него цялото следствие било извършено от оперативните служби на Министерство на вътрешните работи и ДАНС и докладвано на прокуратурата, когато имало задоволително доказателства за покачване на обвинявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР