МВР съобщава, че дава гратисен период от няколко дни на

...
МВР съобщава, че дава гратисен период от няколко дни на
Коментари Харесай

МВР дава гратисен период на шофьори със застраховки в ЗК Олимпик

Министерство на вътрешните работи оповестява, че дава гратисен интервал от няколко дни на водачи, които са сключили застраховка „ Гражданска отговорност “ към ЗК „ Олимпик “АД. Шофьорите няма да бъдат глобявани, само че ще получават предизвестие неотложно да сключат нова застраховка.

В първите няколко дни след анулирането на застраховките " Гражданска отговорност " на компанията " Олимпик " пътната полиция няма да глобява водачите, които не са сключили нови полици. Новината заяви през днешния ден пред публицисти началникът на бранш " Пътен надзор " към Главна дирекция " Национална полиция " основен контрольор Росен Рапчев.

Застраховките на оповестената в неплатежоспособност компания стопират да бъдат годни от среднощ в петък против събота. Рапчев не посочи какъв брой дни ще е в действие гратисният интервал, като това щяло да се посочи в допълнение. По думите му в първите дни водачите единствено ще бъдат предизвестени, че би трябвало да създадат нова застраховка.

За да имат време към 200 хилядите наранени български клиенти да сключат нова застрахова, през вчерашния ден от Комисията по финансов контрол оповестиха, че те имат опция да сключат нова лавица, преди да им изтече остарялата.

Ако лидер без " Гражданска отговорност " бъде заловен от пътната полиция на пътя, му се лишава краткотрайно книжката, до момента в който показа годна лавица. До подписване на застраховка се стопира от придвижване и колата.

За неналичието на " Гражданска отговорност " е планувана и санкция - 250 лева за физическо лице и 2000 лева за юридическо лице или за едноличен търговец. При наново нарушаване наказването е надлежно 800 и 4000 лв.. Лице, което не е притежател и ръководи МПС без годна застраховка, се санкционира с санкция от 400 лв.. При наново нарушаване наказването е 800 лв..
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР