МВР прави специална организация за хората без документи, за да

...
МВР прави специална организация за хората без документи, за да
Коментари Харесай

МВР прави специална организация за хората без документи, за да могат да гласуват

МВР прави специфична организация за хората без документи, с цел да могат да гласоподават. Затова в седмицата преди деня на вота - 2 октомври, българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат различен годен документ, ще получат нов документ, осведомят от ведомството.

 

На подалите заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност или персонална карта с изминал период на годност.

 

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 30 септември, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават. За да бъде публикуван този документ, всеки би трябвало да посети полицията в дните от 27 септември до 1 октомври 2022 година от 8:30 ч. до 17:00 ч. или в деня на вота от 8:30 ч. до 19:00 ч.

 

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно на полицията или в регионалните дирекции, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
 
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация, напомнят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР