МВР ни възложи проверките по пътищата още през изминалата година.

...
МВР ни възложи проверките по пътищата още през изминалата година.
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струват ремонтите на пътищата у нас

" Министерство на вътрешните работи ни разпореди инспекциите по пътищата още през миналата година. Имаме заложени избрани пластове дебелина на асфалтовата настилка, след изваждането на тази ядка, ние съпоставяме със строителната документи. Не мога да кажа за какъв брой км важи тази ядка. Липсата, която е открита, е за съответната ядка и за съответния сектор за който е посочен - 14 км ", съобщи президентът на управителният съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

" Ще би трябвало да ремонтираме към 100 км. За Северната дъга са осъществени кръпки за към 108 км. Към момента към момента няма финален отчет от всички инспекции. Не мога да кажа и кой е икономисал от материалите за Северната скоростна дъга. Около 200 млн. лв. са дадени за целия план. Около 500 млн. лв. ще костват ремонтите на ремонтите по българските пътища ", призна той.

По думите му ще се употребява георадар, които ще изследва пластовете на пътищата без да има опустошения.

" Трябва да го имаме в скоро време ", сподели шефът на АПИ.

Попитан дали АПИ работи по инхаус контракти, той съобщи, че не са спирали да работят по тях, само че държат да са изправната страна.

" Всички желаят Автомагистрала " Хемус " да се случи в най-кратки периоди и да е качествено, с цел да се развива Северът ", сподели инж. Ангелов пред Би Ти Ви.

Той е безапелационен, че не се изплащат задатъци към този миг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР