МВР назначи цялостна проверка на дейността на Второ районно управление

...
МВР назначи цялостна проверка на дейността на Второ районно управление
Коментари Харесай

МВР започва проверка на II РПУ-Плевен

МВР назначи цялостна инспекция на активността на Второ районно ръководство в Плевен след излязата информация за застъпничество от страна на локалния сектор над наркодилърите в града.

Какво получава шефът на „ Криминална полиция” във Второ РПУ- Плевен от обвинявания за водач на наркогрупа Ивелин Иванов Мечката? Има ли чадър? Колко и кои служители на реда са свързани с него? Това би трябвало да откри инспекцията до 29-ти март, а при данни за закононарушение материалите ще бъдат дадени на прокуратурата.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи изясни, че инспекциите ще са две. Едната е по-конкретния случай, а другата е за активността на въпросното районно ръководство.

,,Това е инспекция – вътрешна, в ОД на Министерство на вътрешните работи такава има разпоредена и от управлението на министерството. Тя ще бъде тематична по дадена линия на дейност'', разяснява Иванов пред Нова телевизия.

А пред нас проговаря нов очевидец от близкото обграждане на Ивелин Иванов Мечката – споделя ни, че персонално бил пред магазина в деня на срещата.

,,Това, което знам – нали, което ми е известно от Мечката е, че в хранителния магазин му е дал 200 лв.. Той ми го показа, тогава се засякохме пред магазина в девети квартал'', съобщи той и добави, че парите са дадени за рушвет.

Мъжът е един от дилърите, арестувани дружно с Мечката при акцията на Спецпрокуратурата през януари. Той твърди, че купил автомобил от същия служител на реда.

,,Ивелин – по прякор Мечката ми сподели да я купя от него. Купих я за към 2 000лв. И в следствие, я продадох за 500лв. Тя пушеше масло, не можеше да се заключва. Държах я няколко дни. Видях, че не става нищо от нея. Дадох я на Мечката да я кара. И той видя, че не става нищо от нея. Даже, мисля, че го стопираха за без гражданска с тази кола. И я продадох'', добави още той.

В изявление преди дни самият служител на реда Цветомир Илиев съобщи, че не знаел авансово кой ще пристигна да купи колата му и отхвърли да е била в неприятно положение. Красимир Начев, шеф на ОД на МВР-Плевен изясни, че до привършване на инспекцията, същият се намира в отпуска и надлежно няма безусловно никакъв достъп до масивите на вътрешното министерство и класифицирана информация. Обвиненият по наркоделото споделя още по какъв начин той и други дилъри давали пари на служителя на реда, ремонтирали ограда на вилата му и му помагали за преместване на кошери.

Засега от спецпрокуратурата не са разпитвали служителя на Министерство на вътрешните работи и негови сътрудници. Проверките не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР