МВР излезе с обобщение на акциите срещу нарушенията на изборните

...
МВР излезе с обобщение на акциите срещу нарушенията на изборните
Коментари Харесай

МВР отчете поскъпване на купения вот: Цената на един глас стига до 100 лева

МВР излезе с резюме на акциите против нарушаванията на изборните права на жителите. Стана ясно, че продажбата на един глас е поскъпнала съвсем двойно поради спадането на изборната интензивност.

" Цената на един глас пораства, варира сред 50 и 100 лв. ", заяви вътрешният длъжностен министър Иван Демерджиев. " Вероятно наклонността за намаление на изборната интензивност покачва цената на гласовете ", разтълкува той повишаването. По думите му сигналите за търговия с гласове са по-малко през тази акция, само че пък са се появили нови схеми, най-вече в областта на корпоративния избор.

" Много постоянно тези, които обезпечават занаят на по-голям кръг от хора, вършат опити да повлияят на метода, по който те ще гласоподават. Такива практики се следят при обезпечаването на дърва за огрев, в областта на публичните поръчки, заложните къщи и пунктовете за изкупуване на цветни метали. ", разяснява вътрешният министър.

Акцията на органите на реда в навечерието на изборите, ориентирана против търговията с гласове и корпоративния избор, към този момент обгръща цялата страна и ще продължи до среднощ на 2 октомври.

От август до през днешния ден Министерство на вътрешните работи е провело над 97 акции против търговията на вота, регистрира основният секретар на Министерство на вътрешните работи, основен комисар Петър Тодоров.

Разкрити са над 550 закононарушения, формирани са над 420 досъдебни и бързи производства. Задържани са 446 лица, издирени са 114 души, оповестени за общодържавно търсене. Издадени са над 4300 актове за определяне на административно нарушаване и близо 1250 предупредителни протокола, сочи статистиката на вътрешното министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР