МВР е отказало да плати на британска фирма за поддръжка

...
МВР е отказало да плати на британска фирма за поддръжка
Коментари Харесай

МВР загробило топкамера за джигити

МВР е отказало да заплати на английска компания за поддръжка на единствената у нас система за засичане на междинна скорост. Затова към този момент седми месец не работят камерите при тунела на автомагистрала “Люлин”, оповестява “Труд”.

Системата е от две двойки камери и сървър, инсталиран на петия етаж в постройката на Дирекция на полицията в столичния квартал “Младост”. Купена е за 240 000 лв. и е пусната пробно през 2014 година Започва да снима и през 2016 година доближава оптимален потенциал от 30 000 снимани нарушавания. Общо до злощастното є прекъсване през декември м.г. са засечени над 60 000 джигити. В “Пътна полиция” била основана специфична група, която да обработва фотосите и да праща електронни фишове.

Целият развой спрял по две аргументи. Първо от английската компания, която държи лиценза на софтуера, поискали сума, която се сторила висока на нашите шефове от КАТ. И второ – връзките и системите в Министерство на вътрешните работи, към които спадал и злощастният сървър на петия етаж, са предпазени още от времето на студената война.

И по този начин, вместо да бъде платена някаква сума от порядъка на 40 000-50 000 лева, вътрешното ведомство спряло системата, която може да носи до 2-3 млн. лева доходи в държавната хазна.

Това е следващото безсрамие на тематика камери в КАТ. Както писа “Труд” , в новите патрулки не могат да се инсталират мобилните снимащи радари, защото стъклата на автомобил КИА са с друг надолнище и различен кварцов състав от тези на досегашните коли “Опел”. Според експерти било невероятно да се снима от капака или покрива на патрулката. Предстоят проби камерата да се инсталира откъм гърба в полицейския автомобил и той да застава край пътя с отворен заден похлупак.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР