Музиката за трите пълнометражни филма на режисьора Виктор Божинов Възвишение“,

...
Музиката за трите пълнометражни филма на режисьора Виктор Божинов Възвишение“,
Коментари Харесай

Вокалистката на ``Dead can Dance`` Лиса Джерард участва в саундтрака на ``Бягство`` |

Музиката за трите пълнометражни кино лентата на режисьора Виктор Божинов „ Възвишение “, „ Голата истина за група Жигули “ и най-новият „ Бягство “ е дело на композитора Петър Дундаков .

По негова покана в саундтрака на „ Бягство “ се включва и международната звезда Лиса Джерард . Освен за българската продукция, в последните две години тя е записала и вокали за един от най-награждаваните и касови филми за 2021 - „ Дюн “ на Дени Вилньов.

„ С Лиса работихме дружно по последния албум на хора на “Мистерия на българските гласове ”. Това бележи запознанството ни и първата креативната колаборация. Когато започнах да пиша музиката за „ Бягство “, търсейки характера на музиката в някои от епизодите на кино лентата, пред мен изникна нейния глас. В единодушие с режисьора Виктор Божинов и продуцента на кино лентата Галя Тонева взех решение да я поканя да взе участие в записите на филмовата музика. Благодарен съм за това, че тя се съгласи и записа вокали в няколко пиеси от саундтрака на кино лентата. Процесът на работа беше доста забавен, защото поради строгите противоепидемични ограничения в Австралия, се наложи всичко да
Всичко за Вашата сватба
стане отдалечено. Аз пращах частите отсам, а тя записа вокалите в Австралия. В следствие ги смесихме финално в студио тук “
, споделя Петър Дундаков.

Заедно с композициите на Петър Дундаков, в най-новия филм на Виктор Божинов, се включва и белгийската група TaxiWars с две части. В една от любовните подиуми е включена и авторска ария на българските реализатори Александър Логозаров и Павел Терзийски.

„ Най-голямото предизвикателство, което срещнах този път беше да композирам музика, която не стопира и се развива в продължение на 13-минутна екшън сцена, проследяваща всяко придвижване на героите на екрана “ , добавя Дундаков за работата си по кино лентата „ Бягство “.

„ Бягство “ потегля по кината в цялата страна от 11 май, а преди този момент на 7 май ще се състои извънредната премиера на мястото на фотосите – родопското село Чамла. Следва предпремиера във Варна на 9 май, а екипът ще мине по аления килим на 10 май в София, а на 11 май ще посети Благоевград. Лентата следва две групи младежи, които влизат в борба заради основни разлики между тях. Едните подхващат дейности по това да върнат живота в изоставеното село, а другите ръководят
Всичко за Вашата сватба
комуна за наркозависими и са подготвени за цялостно заличаване.

В „ Бягство “ вземат участие Александър Кендеров, който прави дебюта си в игралното кино, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg