Музиката на група P.I.F. вдъхнови създаването на магичния спектакъл-импровизация Невидимо

...
Музиката на група P.I.F. вдъхнови създаването на магичния спектакъл-импровизация Невидимо
Коментари Харесай

Музиката на P.I.F. вдъхнови магичния спектакъл-импровизация Невидимо дете

Музиката на група P.I.F. въодушеви основаването на магичния спектакъл-импровизация " Невидимо дете ", който бе показан на 28 юни на сцената на Кукления спектакъл в Стара Загора. Представлението сложи финала на креативната лаборатория с ръководители режисьорът Веселка Кунчева и сценографът Мариета Голомехова, която се организира от 15 до 28 юни в града на липите. Лабораторията е част от националния сценичен уъркшоп, проведен от Асоциацията на куклените театри УНИМА, България.

Зрителите в препълнената зала на Кукления спектакъл станаха очевидци и съучастници на спектакъла-концерт с най-известните песни на P.I.F., изпълнени от групата онлайн и от гост-вокалистите Владимир Михайлов и Юлия Йорданова с артистичния псевдоним Керана, и с етюди на надарените млади актьори, определени след кастинг. Над 40 души гледаха забавната импровизация и онлайн, защото спектакълът се излъчваше онлайн.



Темата на своеобразното интелектуално проучване е въодушевена от творчеството на починалия Димо Стоянов и група P.I.F. и по тази причина и спектакълът носи името на една от най-известните песни на групата - " Невидимо дете ".



Музикален началник на креативната лаборатория е китаристът на бандата Иван Велков. Музикантите от P.I.F. - барабанистът Мартин Профиров, басистът Христо Михалков и самият Иван Велков са неразделна част от целия развой дружно със специфичните посетители - образният актьор Полина Герасимова, композиторът Милен Апостолов и артистите Владимир Михайлов и Керана.



„ В този лабораторен развой бихме желали да изследваме тънката граница сред действителността и съня. Онова междинно положение, в което Духа се усеща свободен. Благодарение на текстовете и музиката на група P.I.F., ще имаме опцията да приемем живота като едно широко премеждие в търсене на самите нас “, споделя режисьорът Веселка Кунчева.



Участници в " Невидимо дете " са и сценографът Невена Василева и актьорите Ахмет Исмаил, Анна-Мария Николаева, Деница Дончева, Димитър Иванов, Елица Матева, Живко Джуранов, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев, Мария Джойкева, Мелин Ердинч, Никол Василева, Петромил Денев, Полина Христова, София Рухова-Лулчева, Стайко Стайков, Цвети Пеняшки.



През 2021 година бе сложено началото на този нов план на АКТ-УНИМА, България. Лабораторният развой разрешава групова работа на участници от цялата страна, креативен запознанства и обмяна на професионален артистичен опит.

Уъркшопите имат за цел да основат среда, в която взаимната работа сред артисти и сценографи да реализира ново групово живеене, креативен запознанства, придобиване на характерни умения и рефлективност в областта на кукления спектакъл. Лабораторният развой се организира на сцената на Държавен куклен спектакъл Стара Загора, където бе и финалният показ.

Поради огромния интерес към спектакъла-импровизация, " Невидимо дете " ще продължи театралния си живот и повече фенове ще може да видят онлайн изобретателната арт провокация, научи Lupa.bg.

















Снимки: Теодора Тодорова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР