Музикантите от Кварто Квартет и Софийската филхармония ще бъдат домакини

...
Музикантите от Кварто Квартет и Софийската филхармония ще бъдат домакини
Коментари Харесай

Звездите от Кварто Квартет представят музика от Бах и Менделсон на 25 октомври

Музикантите от Кварто Квартет и Софийската филхармония ще бъдат домакини на 25-ти октомври от 19.00ч. в концертна зала България на елитният камерен състав Камерата RCO.

Гостуващият отбор е основан от членове на известния Амстердамски Кралски Концертгебау оркестър (RCO), с цел да извършва камерна музика в голям брой музикални обединения от дует до дребен камерен оркестър. Camerata RCO е млад отбор, учреден с концепцията да разшири за музикантите палитратата от оркестрови преживявания в посока царството на камерната музика. Специален акцент в репертоара на състава е подложен върху класическите и сантиментални творби за духови и струнни принадлежности. За музикантите от Камерата RCO е също от изключителна значимост да поддържат динамични взаимоотношения с композитори от своето съвремие.



Любопитен факт е, че музикалните инструментите на членове на Camerata датират от ХVI - XVII век, което също способства за уникалността и хубостта на техните осъществявания.

Музикантите от Кралския Концертгебау оркестър, Quarto Quartet и Софийска филхармония за първи път ще се съберат дружно в името на музиката. Програмата на 25-ти октомври е отдадена на някои от най-красивите творби от Меделсон и Бах. Специален посетител за този план ще бъде известната българска флейтистка и солист на Софийската Филхармония Кремена Ачева. Тя ще извърши соловата партия на флейта в Петия бранденбургски концерт от Й.С.Бах.



Съвсем справедливо, музикантите от именития български камерен състав Кварто Квартет се усещат почтени домакини на артистите от Camerata RCO. Като концепция, идея и театрално съпреживяване на музикалното съществуване, двата камерни състава имат извънредно подобие. Този иден концерт дава обещание да бъде неповторимо преживяване, безспорна приятност за сетивата, съчетала в едно музиканти от един от водещите симфонични сформира в света и нашите звездни музиканти от Кварто.

Абсолютната обич към музиката е водещата мощ, която кара музикантите от Camerata RCO да отделят време от натоварените си графици като членове на един от най-големите оркестри в света, приет за културен знак на Европа, с цел да се показват дружно по покана на изключителните музиканти от Кварто Квартет на 25-ти октомври в София.



В програмата:

Bach - Brandenburg concerto 5

Bach - Cantata " Weichet nur " BWV 202

Bellini - Cavatina di Giulietta

Mendelssohn - String Octet

Билети - на касите на Зала България и в електронната мрежа:

http://www.camerata-rco.com/media

https://epaygo.bg/7478980944


***Съставът Camerata RCO е почтено оценен от „ Ню Йорк Таймс " за тяхното „ топло, блестящо осъществяване ", както и от „ Уошингтън поуст ". Ансамбълът се радва на голям триумф по света и изнася към 50 концерта на сезон в градове на музика, като Амстердам, Виена, Токио, Сеул, Мадрид, Рим и Ню Йорк. Тяхната непрестанно разширяваща се дискография на Gutman Records включва записи на произведения на Корели, Моцарт, Менделсон, Малер и Равел.

Последните акценти от техните осъществявания включват обиколка на Южна Корея; участия на фестивала Musika-Música в Билбао, Испания; концерти и в двете зали на Амстердамския Концертгебау; дебют във Англия в Кеймбридж; и благотворителен концерт, режисиран от музикалния шеф на Ню Йоркската филхармония и някогашния концертмайстор на Concertgebouw Jaap Van Zweden.
Camerata RCO записа няколко CD-та на лейбъла Gutman Records. Най-новото CD е 4-та симфония на Малер в отбор версия с диригент Лукас Макиас Наваро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР