Музикантът и политик Светльо Витков разказа, че в събота вечер ...

Музикантът и политик Светльо Витков разказа, че в събота вечер

Светльо Витков оцеля в жестока катастрофа на Околовръстното |

Музикантът и политик Светльо Витков описа , че в събота вечер едвам не е изгубил живота си в тежка злополука в столицата до пробива на Околовръстното под кръговото за " Драгалевци " .

Автомобилът на Витков бил връхлетян от джип Мерцедес с млад шофьор, който съгласно музиканта е карал с най-малко 160 км/ч. Двете коли се влачили към 300 м. Последвали удари в мантинелата и в стената на тунела.

Като по знамение никой не е потърпевш съществено . След идване на полицията и Бърза помощ, били формирани протоколи и младият шофьор си тръгнал. Витков е засегнат , че един безконтролен шофьор елементарно се прибира у дома без глоба , в случай е могъл да отнеме човешки животи. Той упорства за по-тежки санкции за рисковите шофьори.

В момента създателят на легендите " Хиподил " и " Светльо and the Legends " е претендент за държавен глава .Ето по какъв начин Витков разказва случая :

Дами и Господа,

Събота в среднощ , карайки със съобразена скорост от към 80км./ч, поради пътната конюнктура , колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с гневна скорост:

Удар откъм гърба , завъртане, удар в стената, още веднъж въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената.
Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела.

Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката обратно , в тази ситуация , ми избави врата от строшаване , само че изхвърчах обратно в тавана, след това паднах някъде на задната седалка, след това отново в тавана и не знам още къде...

Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който съумях да се запъна с ръце и крака… мина цяла безкрайност до момента в който всичко свърши с удар в стената.

Оцеляхме по знамение . Без забележими тежки пострадвания .

След като съумях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един юноша , който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата.

Идеше ми да го разкъсам на части , само че се въздържах. Обясняваше несвързано по какъв начин му отказали спирачките…

На влажен път, при температура 5 градуса, покрай замръзване , да караш най-малко със 160 км. в час., при ограничаване 80 и да удариш кола в междинната лента…
Сигурно е от спирачките, а наглецо?

Следва: Обаждане на 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дойдоха бързо, знаейки, че сме живи, само че с удивление , че сме без контузии , свършиха професионално работата, а колата за спешна помощ дойде за 10-Тина минути. Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект.

След към час и половина протоколи, тестове за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н…

Младежът, шофьор на джипа, си потегли с бодра стъпка.

Искам да Ви попитам, уважаеми,

по този начин ли си потегля един човек, евентуален палач ? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква цена спрямо човешки животи, които по знамение не е лишил ?

Вчера бях аз, а на следващия ден може да сте вие, вашето дете или родител, или всички дружно !

Няма опрощение за такова държание на пътя!

Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, в случай че не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, в случай че няма тежки контузии или починали ???

Ето по тази причина не претърпявам чалга-мутренската просвета , тъй като създаде такива “герои ”: надути, нагли и безотговорни същества, без почитание към чуждите права и живот!

Така че стоя с цялото си създание зад каузата:

Да няма такива евентуални убийци по българските пътища и смяна в закона за движение по пътищата, която да е безмилостна към такива.

Именно, тъй като пребивавам нов живот от през вчерашния ден , Благодарение единствено на Божията благосклонност , може би по тази причина съм непокътнат жив: Заради каузите и борбата… тъй че , няма да има отричане !

Източник: offnews.bg