Музикалният бизнес е тотално парализиран в момента. Артисти, продуценти и

...
Музикалният бизнес е тотално парализиран в момента. Артисти, продуценти и
Коментари Харесай

Спасителен план за артисти и продуценти започва ПРОФОН

Музикалният бизнес е тотално неподвижен сега. Артисти, продуценти и създатели са оставени без доход поради тоталното прекъсване на всички концерти, затварянето на магазините, които продават музика, блокирането на звукозаписния развой и снимането на видеоклипове. Ето за какво ПРОФОН - сдружението за групово ръководство на сродни права в музиката направи незабавна готовност за предплатено погашение на хонорари към създателите.

Артист-изпълнителите и продуцентите ще получат шест месеца по-рано част от сумите за потреблението на репертоара им в секторите медии, препредаване и обществено осъществяване.

Решението на Управителния  съвет на ПРОФОН е подбудено от невижданата обстановка на пандемия, която удари мощно целия креативен бранш.

„ Екипът на ПРОФОН поставя големи старания, с цел да помогне на изпълнителите и продуцентите в този тежък миг. Изплащането на възнагражденията за миналата година по правилник и по закон се прави през септември, ние обаче ясно си даваме сметка, че средствата, които събираме и разпределяме могат да се окажат основни за оцеляването на доста реализатори и музикални компании. Реорганизацията на целия развой в толкоз къс времеви период и в отдалечен режим на работа изисква свръхмобилизация на всичките ни запаси, човешки и софтуерни, само че екипът ни е решен да направи всичко допустимо, с цел да подкрепим гилдията “, разяснява изпълнителният шеф на ПРОФОН София Щерева.

Изплащането на предплатени хонорари ще стартира от 13 април.

Придържайки се към строгия си код за обществена отговорност ПРОФОН е една от първите организации в света, която подхваща дейни ограничения, които да са избавителен пояс за  изпълнителите и продуцентите на музика.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР