Музикалния състав „The Quartet“ ще изнесе свой концерт в Културно-информационния

...
Музикалния състав „The Quartet“ ще изнесе свой концерт в Културно-информационния
Коментари Харесай

The Quartet с концерт в Културно-информационния център на Република Македония

Музикалния състав „ The Quartet “ ще изнесе собствен концерт в Културно-информационния център на Република Македония в София (ул. “Оборище” 7) на 20 септември, с начало от 18:30 часа.
Квартетът, в състав Якимовска Мария – флейта, Петровска Биляна – пиано, Стипаничев Динко – контрабас, Стевковски Гоце – барабани, ще реализира своята първа изява в София. От образуването на групата през април 2017 година, камерният състав за малко време осъществя доста концертни изяви из градовете в Република Македония, във Велес, Свети Николе, Щип, Тетово, Куманово, Кавадарци и Кочани.
В програмата на концерта е планувана Сюитата за флейта и джаз пиано трио, написана от джаз пианиста и композитор Клод Боулинг през 1973 година и формирана от седем елементи. Това музикално произведение, основано за класическа флейта, е отдадено на известния флейтист Жан Пиер Рампал, и джаз пиано трио (пиано, контрабас и барабани). В Съединени американски щати, през 1975 година, албумът в който свирили композитора и пианист Боулинг и Рампал бил номиниран за премия Грами, за най-хубаво осъществяване на камерна музика.
Концертът ще предложи камерна музика, композирана с чудесно комбиниране сред класическата и джазовата музика.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР