Музикален лагер за писане на песни за конкурса Евровизия ще

...
Музикален лагер за писане на песни за конкурса Евровизия ще
Коментари Харесай

Бургас и Приморско са домакини на музикален лагер за Евровизия

 Музикален лагер за писане на песни за състезанието Евровизия ще се организира от 16 до 26 август в Бургас и Приморско. Събитието “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 " ще събере едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните актьори на състезанието. Домакин на мероприятието ще бъде Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021, която за първи път ще работи по основаването на нови песни за музикалната конкуренция в Ротердам през май 2021 година.

Подобни музикални лагери набират все по-голяма известност. Те разрешават на актьори и музиканти от цяла Европа да работят по писането на нова музика, като това се случва посредством сесии за основаване на музика и текст в особено готови музикални студия. Продължителността на събитието разрешава на артистите да работят с разнообразни продуценти, композитори и текстописци, което пък от своя страна се отразява върху разнообразието от нови песни.

Геновева Христова от Лигна Студио, един от главните уредници на събитието споделя: " Изключително сме радостни, че може да проведем сходно събитие в красивите Бургас и Приморско, макар тежките времена, в които живеем. Артистите, които основават музика, имат потребност да са дружно, тъй като това, което вършат те е на първо място да трансформират страстите в изкуство. Това събитие нямаше по какъв начин да се случи без поддръжката на Община Бургас, хотел Forest Beach в Приморско, БНР Бургас и финтех компанията iCard – наш неизменим сътрудник в представянето на България и Виктория на интернационалния песенен конкурс. Надяваме се, че на Евровизия 2021 ще можем да чуем и забележим повече песни основани в България.Радостни сме, че всичко това се случва с помощта на общите ни старания. “

Събитието ще бъде придружено и от два концерта, в които ще вземат присъединяване Виктория и нейните сътрудници актьори от Евровизия. На 22 август от 20:30 часа българските и интернационалните посетители на Бургас ще могат да се насладят на осъществяванията им онлайн изцяло гратис на откритата сцена " Охлюва “. Ден по-рано Приморско също ще семейства концерт на Виктория и звездите от Евровизия, като началният му час е 21:00. 

В културен център " Морско казино “, от който се разкрива неповторима панорама към Бургаския залив, се приготвя едно от студията за работа на младите музиканти. Другите музикални студа ще бъдат в БНР Бургас и Forest Beach в Приморско.

Музикалният лагер “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 " се провежда от Лигна Студиос, в креативно партньорство със Symphnonix International и Ostereo. В идващите дни на формалните профили на събитието във Фейсбук, Instagram и Twitterще бъдат показани всички участващи актьори, музикални продуценти, композитори и текстописци от България и Европа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР