Музика замества училищния звънец във варненското основно училище Цар Симеон

...
Музика замества училищния звънец във варненското основно училище Цар Симеон
Коментари Харесай

​Популярни мелодии заместват училищния звънец във варненско училище

Музика замества учебния звънец във варненското главно учебно заведение „ Цар Симеон I ”. По време на огромното междучасие в коридорите и в двора на учебното заведение звучат известни мелодии, български хора и класическа музика като прелестен декор за почивка на учениците.

Варна

" Уважаеми възпитаници и учители време е за час. Моля заповядайте в класните стаи! " . Така стартират часовете в главно учебно заведение “Цар Симеон I ” във Варна към този момент втори месец.

Стоянка Велянова, шеф на ОУ „ Цар Симеон I ”: “Усилията на цялото учебно управление са били постоянно ориентирани към това, учебното заведение да бъде привлекателна територия за учениците. И възпитаници и учители бяха доста въодушевени от неналичието на учебен звънец в типичния му обичаен тип и замяната му с мелодии, които са забавни, настоящи. ”
Повечето мелодии, които звучат в учебното заведение се учат и в часовете по музика. Когато ги чуят в свободното си време обаче, учениците ги възприемат по нов метод и постоянно стартират да обръщат повече внимание на това, което слушат у дома.

- Как ти харесва повече, когато преди имаше звънец или в този момент с музиката?

- Сега с музиката, тъй като е по-приятно и по-спокойно. ”

- На мен ми харесва повече музиката.

- А танцуваш ли на хората?

- Много.

И до момента в който мелодиите за начало и завършек на часовете ще бъдат непрекъснати, с цел да могат да свикнат с тях учениците, музиката, която звучи по време на огромното междучасие се сменя на няколко седмици. През февруари сред часовете учениците ще си почиват от занятията на фона на българска известна музика, а в навечерието на Националния празник на страната – 3 март, ще слушат възрожденски песни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР