Музика, вкусна храна,греяно вино и дори танци откриха коледните празници

...
Музика, вкусна храна,греяно вино и дори танци откриха коледните празници
Коментари Харесай

Созопол в звук, вкус и светлина даде старт на Коледните празници /СНИМКИ + ВИДЕО/

Музика, вкусна храна,греяно вино и даже танци откриха коледните празници в община Созопол. Уикенд навън, който макар студеното време събра стотици поданици и посетители на града в остарелия град, където от през днешния ден беше открит празникътна о-солената риба.

По думите на кмета Тихомир Янакиев събитието ще стане част от календара на общината като обичайно. Той като хазаин, дружно с президента на Ротари клуб Созопол, които са уредници дадоха старт на тържествата.

Това е второ издание на феста и задачата му е да бъдат съхранени традициите по Южното Черномориеименно по това време на годината. Събитието има конкурсен темперамент и огромни награди, които започнаха още в първия ден.

Много майстори на осолената риба показаха своите шедьоври, а малко по-късно част от тях бяха и наградени. В програмата на следващия ден са планувани и огромни парични награди, тласък за най-хубавите майстрои.

На специфични щандове беше показана продукцията от риба, съчетана с вино. А ръководител на авторитетното жури е проф. Христо Пимпирев.

Вълнуващата програмапредшестваатрактивното запалване на Коледната елха от кмета на Созопол Тихомир Янакиев.

Националната школа за атракционни изкуства подгря публиката преди тържествената гала. По думите на кмета обаче това е единствено началото на месец, изпълнен с забавни събития в Созопол.

" Тази вечер даваме началото на месец с доста изненади и събития, проведен от нас и отдаден на вас - всички поданици и посетители на Созопол ", сподели Тихомир Янакиев и особено се обръна с пожелания към най-малките поданици, които бяха окупирали площада пред Амфитеатъра.

Утре програмата продължава с нова дегустация на риба и вино, а след това и с огромни награди.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР