Музика, разпределена поравно между София и Лондон. Калина Баткова, по-известна

...
Музика, разпределена поравно между София и Лондон. Калина Баткова, по-известна
Коментари Харесай

Любовта по време на пандемия върна K.LINA от Лондон в София

Музика, разпределена поравно сред София и Лондон. Калина Баткова, по-известна с артистичния си псевдоним K.LINA, е създател и реализатор на седем запаметяващи се песни с щипка носталгичен винтидж изискан с елегантни видеа към тях. Както сте се досетили от семейството ѝ, тя е щерка на известния юрист Тодор Батков, само че си е избрала напълно друга кариера. K.LINA приключва в Лондон редом бизнес и музика.

Разговорът в " Покана за пътешестване " е за студентските години в Англия, по какъв начин се пробива в тамошните клубове и какви са връзките сред студентите.
 Младата дама се е изявявала в клубове, където е пяла Ейми Уайнхаус и са свирили начинаещите „ Ролинг стоунс “. От в началото замисленото заглавие на парчето ѝ The Movies – „ Влюбих се по време на пандемия “, излиза наяве за какво Калина е побързала да се върне в България.

 За K.LINA Лондон е освен място, където е получила и двете си висши образования по бизнес маркетинг и музика, ами е знак на независимост. Защото в България е принудена да върви с защита. По това време татко ѝ е притежател на футболен тим и децата му са застрашени от похищение. А в Англия се е наслаждавала на обстоятелството, че никой не я познава.

Калина даде обещание да напише и ария на български. Генетично има всички предпоставки за това – дядо ѝ по бащина линия – Коста Батков, е бил прочут публицист, а другият – Георги Христов, е стихотворец. Г-ца Баткова показа, че като дребна е пяла в детска вокална група и един път пристигнали на изявление в Националното радио. Обзета от микрофонна тресчица, тя си написала на листче въпросите и отговорите, само че когато пристигнал нейният ред, съумяла единствено да промълви „ Да “.
Снимки и видео – персонален списък на Калина Баткова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР