Музейното подразделение на Volkswagen, наречено Classic, показа за първи път

...
Музейното подразделение на Volkswagen, наречено Classic, показа за първи път
Коментари Харесай

Един супербърз Golf VIII, който никога не сте виждали и няма да видите

Музейното поделение на Volkswagen, наречено Classic, сподели за първи път обществено спортната версия на хечбека Golf от осмо потомство. Колата е съвсем подготвена за произвеждане, само че абсурдът Дизелгейт става причина за отвод на компанията от на стартирането ѝ в дребномащабно произвеждане.

Уникалният Volkswagen Golf TCR беше показан на L'oe Show в Пенсилвания. Автомобилното ревю е отдадено на Volkswagen, Audi, Porsche и други марки, които са част от концерна VW. За разлика от именитото годишно събиране на езерото Вьортерзее в Австрия, това е едвам вторият път, когато се организира американският фестивал.

`Един

Осмото потомство спортен Golf е основано от Volkswagen Motorsport в Хановер по разпоредбите на известната интернационална серия TCR. Целта на този автомобил е била да размени сполучливото седмо потомство TCR Golf.

Ще напомним, че тези коли бяха оборудвани с двулитров мотор EA888 с мощ 340-350 конски сили и два типа скоростни кутии: роботизирана DSG или спортна трансмисия Sadev. Външно колите елементарно се разпознават по удължената с 15 сантиметра каросерия. От 2016 година насам са създадени ръчно повече от 100 такива автомобила на стойност от 95 000 евро всеки. По стандартите на спортната технология това се счита за огромен тираж.
`Един

Дребномащабното произвеждане на автомобил от осмо потомство трябваше да стартира през 2021 година, само че това не се случи: през декември 2020 година, след последствията от Дизелгейт, управлението на Volkswagen реши да спре всички спортни планове, които не са свързани с електрически транспортни средства.

Но тестово копие на спортния Golf VIII се съхранява в трезорите на подразделението Volkswagen Classic. На тази машина елементите са тествани в спортни условия, настройките на шасито и бордовата електроника също са тествани на писта. Тъй като колата е взела участие в тествания на спортни писти, тялото е покрито с камуфлажно фолио. След деликатен оглед се вижда, че вътре в прототипа има табло от Seat Leon Cupra.
`Един

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР