Музеите у нас все по-често залагат на виртуална реалност и

...
Музеите у нас все по-често залагат на виртуална реалност и
Коментари Харесай

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Музеите у нас все по-често залагат на виртуална действителност и компютърни възстановки, с цел да притеглят повече туристи. Трябва да изкараме историята и археологията от витрините, с цел да притеглим младите и децата, а музеите да усилят приходите си. Това изясни уредникът на плана „ Салон на музеите “ Ивелина Кючукова на конференция в НДК. От Европа са планувани 5,4 млн. евро за музеите, с които ще се финансират и нови технологии, съобщи зам.- министърът на културата Амелия Гешева.

Благодарение на тези способи туристите могат да се удвояват всяка година, демонстрира опитът на музея, отдаден на зверствата на комунистите в Шкодер, Албания. Родните музеи също залагат на добавена действителност при показване на експозициите си. Чрез виртуални очила можем да се пренесем на дъното на морето и да разгледаме 7 от най-интересните кораби, открити при експедиция за картографиране на Черно море. Изложбата с кораби от преди над 2 хиляди години е в Бургас.

През август край Мадара пък ще проработи нов информативен център. Там ще можете да докоснете виртуално Мадарския конник или да влезете зад стените на остарялата столица Плиска. За най-малките са планувани компютърни игри във виртуална действителност, в които посредством решение на исторически загадки децата научават повече за славното минало на страната ни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР