Музеен работник ще посреща туристи на Жаба могила всяка събота

...
Музеен работник ще посреща туристи на Жаба могила всяка събота
Коментари Харесай

Вижте как посрещат туристите на Жаба могила

Музеен служащ ще посреща туристи на Жаба могила всяка събота и неделя от 21 април, заяви кметът на Стрелча Стойно Чачов. Служителят ще бъде нает по цивилен контракт и ще остане на работното си място до есента.

Повод да потърсим градоначалника станаха изявления в обществените мрежи с изказвания, че мястото е изоставено и заключено. Ангел Ангелов написа, че на 15 април 30 души желали да прегледат историческата забележителност, само че в продължение на час нямало кой да им отвори.

Постингът предизвика историка и ръководител на клуб „ Родолюбие “ Луко Лулчев, който също нападна с сериозни думи общината и музея в Стрелча. Според него, би трябвало да се увеличи щатът на историческия музей, а общината да даде коли и техника за стопанисване и обслужване на обектите. По думите на Лулчев, липсва цялостна идея за запазване, стопанисване и употреба на културно-историческите места и монументи в Стрелча. 

Според кмета на Стрелча обаче множеството от изброените рекомендации са изпълнени от години.

На 15 април в действителност не е имало дежурен на Жаба могила, само че изчаквахме да се оправи времето. Когато е студено, съвсем няма гости, а мястото е на високо, не можем да накараме човек да мръзне там по през целия ден. На Жаба могила има табела с телефони и имена на лица, които при потребност могат да обслужат групи туристи. Служителите имат обезпечен превоз от общината и опция да реагират бързо. Посетителите от 15 април обаче очевидно не са забелязали тъкмо тази табела, изясни Стойно Чачов.

Кметът добави, че общината е със скромни финансови благоприятни условия и по тази причина е определен разновидността единствено в дейния сезон да има присъстващ на място чиновник. Чачов изброи и други благоприятни условия за гостите на града - преди да тръгне проведена група, може да подаде поръчка за обслужване от екскурзовод на телефоните и на уеб страниците на общината и музея.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР