Мумифицираният ембрион, открит в ковчега на шведски епископ от 17-ти

...
Мумифицираният ембрион, открит в ковчега на шведски епископ от 17-ти
Коментари Харесай

Това, което откриха в ковчега на шведски епископ, шокира целия свят

Мумифицираният ембрион, открит в ковчега на шведски свещеник от 17-ти век, най-вероятно е бил негов внук, споделят учените, представени от Би Би Си.
Малкото тяло на недоносено бебе беше открито през 2015 година в краката на свещеник Педер Винструп от Лунд, авторитетен богослов от 17 век.
През 2015 година гробът на Винструп е изместен от криптата в една от кулите на катедралата в Лунд.
Учените от Историческия музей в университета в Лунд се възползваха от тази опция, с цел да изследват мумифицираните остатъци, считани за едно от най-добре непокътнатите тела на своето време.

Те сложиха ковчега в скенер и откриха, че епископът не е самичък. " С него има сателит, малко дете, пет или шестмесечен ембрион, особено прикрит от някой в дъното на ковчега. Може би те са някак свързани ", сподели ръководителят на музея Пер Карстен, през 2015г.
През април група учени от Лунд и Стокхолм разгласява отчет, в който се споделя, че връзката сред епископа и ембриона е открита.
Вземайки ДНК от двете тела, учените откриват 25% съвпадане. Това значи, че сред тях съществува роднинство от втора степен: като чичо и племенник, братовчеди, братя с един общ родител. Но като се има поради възрастовата разлика, най-вероятно те са дядо и внук, споделят учените.


Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР