[Мултивак България продакшън] Производителят на детайли за опаковъчната индустрия Мултивак

...
[Мултивак България продакшън] Производителят на детайли за опаковъчната индустрия Мултивак
Коментари Харесай

"Мултивак България продакшън" инвестира 2.5 млн. евро в нови машини

[Мултивак България продакшън] Производителят на елементи за опаковъчната промишленост " Мултивак България продакшън " влага 2.5 млн. евро в нови машини за металообработване. С тях през септември т.г. стартира произвеждане на контролни табла за компанията майка - немската група Multivac. Новата инвестиция ще разреши да бъдат открити още 20 работни места, с които до края на 2019 година заетите в завода ще доближат 162, оповестиха от сдружението.

Дружеството купува машина за автоматизирано лазерно заваряване, две автоматизирани системи за разкрояване на железни листове, пробивна лазерна машина и машина за прегъване. Те са доставени от компания Trumpf - един от световните водачи в производството на металообработващи индустриални машини, прецизират от българската компания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 18.8 млн. евро в нов цех

Това е поредна инвестиция на Multivac. През юни 2018 година немската група откри завода си за елементи за опаковъчни машини в индустриалната зона в Божурище. Това беше първото дружество на международния водач в опаковъчните решения на изток от Германия. Строителството стартира в средата на септември 2016 година, откакто компанията получи документ за " Инвеститор клас А от Министерството на стопанската система. Инвестицията в " Мултивак България продакшън " беше за 18.8 млн. евро.

Производствената база е издигната върху обща повърхност към 20 хиляди кв.м, като застроената към този момент е към 7 хиляди кв.м и включва индустриално хале, складова и логистична база, промишлен шоурум, офиси, трапезария, общежитие. В административната постройка се обитава и комерсиалната дъщерна компания, отговаряща за продажбите на територията на България. В индустриалния комплекс работи и интернационален споделен сервизен център за IT, стратегически покупки, планиране и обслужване.
Компанията има и запазен терен в съседство от 7500 кв. метра.

Германската група

Multivac е един от водещите международни снабдители на опаковъчни машини за всички типове храни, за медицински и здравни артикули, за промишлени артикули. В групата работят над 6400 чиновници, като 2200 от тях са основани в централата във Волфертшвенден, Германия. Компанията има над 80 дъщерни сдружения в целия свят. За нея работят 1000 консултанти и сервизни техници, които се грижат за всички конфигурирани машини Multivac.

Българските сдружения

" Мултивак България продакшън " е записана през 2015 година Миналата година сдружението подписа контракт за покупко-продажба на част от комерсиално дружество, с което закупи от " Мултивак България " дейностите по обработка, струговане и фрезоване на железни произведения. Обект на договорката бяха материални ресурси, дълготрайни материали и нематериални активи, отговорности по лизингови контракти, към снабдители и към личния състав.

През 2016 и 2017 година " Мултивак България продакшън " не осъществя доходи, защото е в развой на създаване на новата си индустриална и административна база, излиза наяве от годишния отчет за активността. През 2018 година компанията регистрира 4.459 млн. лева доходи от продажби. Финансовият резултат е загуба от 1.902 млн. лева (загубата за 2017 година е била 36 хиляди лева.).

Другото сдружение на немската група в страната - " Мултивак България ", дава отговор за маркетинга, продажбите и сервизното обслужване на продуктите на Multivac (вакуум опаковъчни машини, машини за пакетиране в газова среда, аварийни елементи и консумативи). През 2018 година " Мултивак България " регистрира 10.396 млн. лева доходи от съществена активност, като 694 хиляди от тях са от прекратена активност (11.027 млн. лева за 2017 г.). Финансовият резултат е 201 хиляди лева (92 хиляди лева за 2018), демонстрират данните в Търговския указател.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР