Мултимедийната инициатива Attitude Altitude завърши серията от шест събития, които

...
Мултимедийната инициатива Attitude Altitude завърши серията от шест събития, които
Коментари Харесай

Видеоклипове с музика и мултимедия от български артисти ще представят шест символа на Пловдив по света

Мултимедийната самодейност Attitude Altitude приключи серията от шест събития, които целят да показват шест емблематични признака на Пловдив на света посредством видео сетове на български електронни актьори. Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки рид, Небет тепе, Сахат тепе, Братска могила бяха преобразени от образния актьор Петко Танчев и зазвучаха с музика от българските диджеи sayulke, BORNE ALOFT, Laylla Dane, denitza, Julieta Intergalactica и TECHNOBETON. Резултатът са шест едночасови сета, снимани от земя и въздух от пловдивското студио Lyon Visuals, които ще се популяризират онлайн от актуалните и бъдещи носители на купата Европейска столица на културата. Гледайте филмов откъс от шестте видеа:



В идващите шест недели стартират онлайн министър председателите на шестте видеоклипа, с които да покажем на света нова позиция към културното завещание на Пловдив и актуалната музикална сцена на България. Специално за снимането на видео сетовете локациите бяха главно почистени от графити, тагове и замърсявания. Видео за акциите по разчистване:



“Напук на пандемията, дъждовете и други логистични трудности успяхме да заснемем въздействащ материал, който комбинира най-красивите гледни точки към Пловдив със особено готови сетове на обичани имена от българската електронна сцена ” , споделя Самуил Кехайов, редактор във Фонотека Електрика и главен мотор на плана.



“Получи се доста мощна серия от клипове, на изключителни местоположения, които ще покажат на света както супер положителни български електронни диджей гении, по този начин, несъмнено, и отличителния дух на Пловдив, който съчетава разнообразни исторически интервали и култури. Знаем, че можем да представим още доста български актьори и забавни места и по тази причина към този момент обмисляме по какъв начин може да продължим плана Altitude Attitude и в близкото бъдеще ” , прибавя Александър Владимиров, създател на Фонотека Електрика.



Проектът се провежда от българската медия за електронна музика Фонотека Електрика с поддръжката на Програма “Наследство ” на Фондация Пловдив 2019, Община Пловдив, Nexo и пловдивската крафт бира Hills. Партньори на самодейността са и актуалните и бъдещи Европейски столици на културата – Каунас, Литва, Нови Сад, Сърбия и Елевсина, Гърция, които ще популяризират видеата в уеб страниците и обществените си мрежи.



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР