МУ-София И медицинските университети ще преминат временно към онлайн обучение. Причината

...
МУ-София
И медицинските университети ще преминат временно към онлайн обучение. Причината
Коментари Харесай

Медицинските университети също онлайн! Трябва им време да организират достъп срещу сертификат

 МУ-София И медицинските университети ще преминат краткотрайно към онлайн образование. Причината е, че не могат да провеждат още от на следващия ден достъпа до лекции и извършения посредством документ за имунизация, преболедуване или изработен негативен тест, каквото е изискването за присъствени занятия в заповедта на здравния министър доктор.

В Медицински университет-София присъственото образование се приключва краткотрайно, до момента в който не бъде основана нужната организация за допускането на студентите след показване на документ за имунизация, преболедуване или изработен отрицателен тест.

В Медицинския университет – Варна също няма да имат присъствени лекции и извършения идващите 5 дни. Като повода от университета показват " неразбираеми разпореждания в заповедта на Министъра на опазването на здравето и нужда от уточняване на опциите и методите на използването им “.

Председателят на Националното представители на студентските препоръки Даниел Парушев също счита, че интервалът за реакцията от страна на висшите учебни заведения след заповедта на здравния министър е бил прекомерно къс, по информация на " Монитор ".

" Трябваше да има най-малко седмица, с цел да могат висшите учебни заведения да имат задоволително време да изработят механизъм, по който да продължи образованието в тях. Сега съвсем всички ще преминат онлайн. Времето е малко и се надяваме заповедта да не е крайна и да имат ректорите право на реакцията. Да могат да се отворят пунктове за имунизация или тестване пред университетите “, разяснява той.

По думите на Парушев позитивната страна е, че системата на висшето обучение към този момент знае по какъв начин се работи в онлайн среда и студенти и преподаватели ще могат да се приспособяват бързо.

Сред дребното университети, които ще имат занятия отвън облачното пространство, са Медицински университет- Плевен и е Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Студентите на ХТМУ ще имат присъствени извършения и спортни занимания на закрито, само че за задачата би трябвало да показват документ за имунизация, преболедуване или изработен тест. Тези в МУ-Плевен обаче ще би трябвало да го покажат и за вход в общежитията и столовете.

Университета за национално и международно стопанство ще бъде напълно онлайн до издаването на нова заповед от Министерство на здравеопазването. Без присъствени занятия за в Русенския университет " Ангел Кънчев “ и Великотърновски университет " Св. св.Кирил и Методий ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР