Моят подпис стои под стотици такива постановления, както и под

...
Моят подпис стои под стотици такива постановления, както и под
Коментари Харесай

Цацаров за 4-тата част на `Осемте джуджета`: Моят подпис стои под стотици такива постановления |

Моят автограф стои под стотици такива постановления, както и под други актове, издаването на които е пълномощие по закон на всеки основен прокурор. За всеки от тези актове, в това число и във връзка с упоменатото разпореждане за възлагане, съм спазил наредбите на закона.

Това се споделя в формалната позиция на ръководителя на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров във връзка оповестената през днешния ден. 

В четвъртата, последна част на следствието се споделя и за автограф на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, комплициран ден след назованата във видеата първа среща сред Илия Златанов и Петьо Еврото. С подписа тогавашният основен прокурор сплотява няколко сигнала по фамилния спор за асансьорния цех и го праща за следствие на Националната следствена работа.

Публикуваме цялостната позиция, публикувана от пресцентъра на КПКОНПИ: 

По мотив оповестено през днешния ден – 20.08.2020 година, следствие на неправителствената организация „ Антикорупционен фонд “ със заглавие „ Осемте джуджета – част 4 “, в което фигуририра и следният текст:

„ Един правосъден протокол ни разкрива още нещо. От съвещанието на Специализирания углавен съд за разглеждане на поисканото задържане на Явор Златанов по обвиняванията в присъединяване в ОПГ и изнудване на татко му е видно, че скоростното деяние на прокуратурата евентуално стартира още след първата среща в „ Осемте джуджета “. И както се твърди на съвещанието, с подписа на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Нека да повторим – документираната в смс-ите на Златанов среща е на 27 юни2019 година, а в правосъдния протокол категорично е записано, че на 28 юни тогавашният основен прокурор Цацаров разпорежда сливане на няколко преписки по случая и изпращането им за следствие на Национална следствена служба “,

Пресцентърът на КПКОНПИ разгласява позицията на ръководителя на Комисията Сотир Цацаров, някогашен основен прокурор:

От цитирания нагоре текст, съдържащ повече внушения, в сравнение с обстоятелства, излиза наяве, че обявата в тази й част касае разпореждане на основния прокурор за възлагане на досъдебно произвеждане за следствие от Националната следствена работа, издадено на съображение член 194 алинея 2 прочие 2-ро от Наказателно-процесуален кодекс. По време на моя мандат бяха одобрени и правила за приложението на член 194 алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, съдържащи критерии и процедура за такова възлагане.

Процедурата включва предложение от съответните наблюдаващ прокурор и административен началник, формиране на съответна кореспонденция във ВКП, мнение на прокурор от ВКП и финално изговаряне на основния прокурор с разпореждане за възлагане. По този ред на Националната следствена работа годишно са били възлагани голям брой каузи, чиито брой е отразен във всеки годишен регистриран отчет на Прокуратура на Република България, оповестен на общ достъп. Моят автограф стои под стотици такива постановления, както и под други актове, издаването на които е пълномощие по закон на всеки основен прокурор. За всеки от тези актове, в това число и във връзка с упоменатото разпореждане за възлагане, съм спазил наредбите на закона.

Всяка неправителствена организация и всяка медия има право на своя позиция и независимост на изразяването й. Необходимо е обаче това да става без внушения и след поднасяне на обстоятелствата такива, каквито са, а не такива, каквито би трябвало да наподобяват съгласно създателите им и техните идейни и финансови спонсори. В противоположен случай обстоятелствата се подменят с комфортни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за общественото им показване - с клюка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР