Мотивите за вота на недоверие са политически. В момента, в

...
Мотивите за вота на недоверие са политически. В момента, в
Коментари Харесай

Константинова: Кабинетът беше свален, защото се справяше твърде добре с борбата с корупцията

Мотивите за вота на съмнение са политически. В момента, в който борбата с корупцията отиде в своя пик, ни беше дръпната ръчната спирачка. Това, което видяхме като причини и претекстове във импортираното предложение за избор на съмнение, бяха извънредно странни. Това сподели вицепремиерът по дейно ръководство в оставка Калина Константинова в предаването „ Защо, господин министър? “ по бТВ.

Неработещата прокуратура е спънка в битката с корупцията, уточни още Константинова. „ Борбата с корупцията не е единствено битка за правдивост, тя е и битка с цел да можем да вършим вярното преразпределяне на средствата, които страната има. Вместо да изтичат по джобове и в корупционни схеми, те да могат да подкрепят хората, които най-вече имат потребност от тях “, добави тя.

По думите й сега е извънредно основно да има работещ парламент, с цел да може страната да не изгуби милиарди по Плана за възобновяване, които са ни извънредно нужни. Тя изрази вяра, че обединението може да бъде реанимирана. „ Това, което има като експертиза измежду депутатите от Има Такъв Народ, има голяма полза. Надявам се, че в тях има държавническо и даже чисто егоистично мислене за това, че промените, които са значими за тях и за които те са се борили, ще желаят да продължат да ги осъществят “, съобщи вицепремиерът.

По думите й пропукването в връзките в обединението се е случила по време на лидерските срещи. „ Г-н Слави Трифонов, може би преди към два месеца спря изрично да беседва с премиера или който и да е от другите партии. Опитахме да бутаме дилемите, които бяха пред нас, само че поради обстоятелството, че те нямаха мандата да взимат решения и нямаха право да отстояват личното си мнение, беше ясно, че ще се стигне до този патов край “, изясни Константинова.

По думите й, макар множеството насложили се рецесии – КОВИД рецесия, война, бежанска вълна, енергийна рецесия, световна инфлационна рецесия, ръководството е съумяло да се оправи в икономическо отношение и доказателство за това са позитивните оценки на интернационалните рейтингови организации.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР