МОСВ подписало договор със съмнителна неправителствена организация, основана месец по-рано

...
МОСВ подписало договор със съмнителна неправителствена организация, основана месец по-рано
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в МОСВ, разследва споразумение между Борислав Сандов и мнима фирма за частни гардове за охраната на защитени зони

МОСВ подписало контракт със съмнителна неправителствена организация, учредена месец по-рано

Върховна касационна прокуратура е влезнала на инспекция в Министерството на околната среда и водите, твърди Еко Новини.

Прокурорите ще проверяват съглашение сред някогашния екоминистър Борислав Сандов и мнима компания за частни гардове за защитата на предпазени зони. Тогава от рибарски клуб „ Балканка “ сигнализираха, че министерството на околната среда и водите е сключило съглашение за защита на зоните от Натура 2000 и предпазените територии със съмнителна неправителствена организация, основана единствено месец преди подписването.

Сигналът към прокуратурата най-вероятно е подаден от НПО-та, откакто охранителите от НПО-то с гръмко име „ Национална Агенция за Контрол на Защитените Територии “ спирали достъпа на хора до предпазени зони от Натура - нещо, за което нямат никакви законови пълномощия.

Разкритието провокира голяма вълна от неодобрение, изключително в екологичните среди, а Сандов получи остри рецензии даже от някои от най-приближените си хора. Тогава той в началото отхвърляше за съществуването на съглашението.

Едва откакто документа, подписан персонално от него, стана обществен, той стартира да обикаля по медиите, обяснявайки, че съглашението е прекъснато без загуби за страната.

От тогавашните разкрития стана ясно, че тъй наречените „ Национална организация “ работи с две други неправителствени организации, също са основани при започване на годината, които ще образоват рейнджъри.  

Тоест Борислав Сандов е разрешил на няколко неправителствени организации, основани при започване на годината, да правят някакъв надзор, за което ще образоват рейнджъри, в зоните Натура, които съставляват 1/3 от територията на България.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР